Tekoäly tulee voimalla kybersuojauksiin ja hyökkäyksiin

Kuluvasta vuodesta on tulossa tekoälyn käännekohta, jossa tekoälyn merkitys myös kyberuhilta suojautumiseksi kasvaa voimakkaasti. Näin arvioi tietoturvayhtiö Check Pointin perustaja ja toimitusjohtaja Gil Shwed yhtiön tällä viikolla käynnistämässä CPX 360 -kyberturvallisuustapahtumassa. Münchenin ja Tukholman fyysisten tapahtumien lisäksi tapahtuma järjestetään virtuaaliversiona 14.-16.3.2023. 

Hänen mukaansa kyberturvallisuusala kohtaa joka vuosi suuren muutoksen, ja tällä hetkellä olemme keskellä tekoälyvallankumousta.  Shwedin mukaan digitaalisten laitteiden määrä henkilöä kohden on hybridityöskentelyn myötä kasvanut yli 50 prosenttia.

Samalla kyberhyökkäykset ovat kehittyneet ja yleistyneet. Check Point on havainnut kyberhyökkäysten määrän lisääntyneen maailmanlaajuisesti 38 prosenttia. Yritys korostaa kyberresilienssin saavuttamiseksi ennaltaehkäisevää lähestymistapaa kyberturvallisuuteen. Sen toteutumiseksi tarvitaan kattavia, konsolidoituja ja yhteensopivia ratkaisuja.

”Yritysten ongelmana on usein, että niiden ratkaisut eivät toimi yhdessä, se on yksinkertaisesti liian monimutkaista. Yritysten tulisi varmistaa, että kaikki järjestelmät kommunikoivat keskenään riskien minimoimiseksi tietomurron sattuessa. Tämä ei ole tällä hetkellä yleinen käytäntö, ja se tekee yrityksistä haavoittuvia vuonna 2023,” Shwed arvioi.

”Organisaatiot tarvitsevat kattavan ratkaisun, jonka avulla ne voivat torjua kyberhyökkäyksiä, vahvistaa arkkitehtuuriaan tietoturvan koordinoinnin ja tehokkuuden parantamiseksi ja integroida kolmannen osapuolen järjestelmiä tarkan reaaliaikaisen tiedon tuottamiseksi,” hän jatkaa.

Check Point julkaisi tapahtumassa uuden Infinity Global Services -ratkaisun, joka auttaa organisaatioita estämään kehittyneitä kyberuhkia järjestelmän end-to-end-valvonnalla, vastaamaan laajalle levinneisiin hyökkäyksiin ja parantamaan tietoturvan kestävyyttä kaikilla osa-alueilla.

Tuotehallinnan johtaja Eyal Manorin mukaan Infinity Global Services -ratkaisulla haluttiin vastata kyberturvallisuuden monimutkaistumiseen ja alan osaajavajeeseen, joka on globaalisti jo noin 3,4 miljoonaa.

Check Pointin tutkimusjohtaja Maya Horowitz painotti Contin kaltaisten hakkerointiryhmien monimutkaisuutta, geopolitiikan lisääntyneitä jännitteitä ja niiden siirtymistä kyberulottuvuuteen, sekä hyökkäysten huolestuttavaa siirtymää kriittistä infrastruktuuria kohtaan. Myös uhkientorjuntajohtaja Ofir Israel tarkasteli puheenvuorossaan kybersotaa ja sitä, kuinka tekoäly on muuttanut kyberturvallisuusmaailmaa.

Check Pointin vuotuinen asiakas- ja kumppanitapahtuma CPX 360 EMEA järjestetääm Münchenissä, Saksassa ja Tukholmassa, Ruotsissa 14.-16.3.2023. Virtuaaliversio vaatii myös rekisteröitymisen. Lisää (LINKKI)

Kuvituskuva: Check Point