Teknologiatoimijat kouluttamaan Suomeen 100 000 uutta digiosaajaa

Microsoft sekä joukko suomalaisia ammattikorkeakouluja ja teknologia-alan toimijoita aikovat kouluttaa seuraavan viiden vuoden kuluessa Suomeen 50 000 uutta ja 50 000 lisä- ja muuntokoulutettua teknologiaosaajaa. Tärkeässä roolissa on lisäksi nykyteknologian ammattilaisten ja työntekijöiden osaamisen päivittäminen ja kehittäminen.

Hankkeessa on kehitelty myös täysin uudenlainen mikrotutkinto, joka mahdollistaa kaikille avoimen, maksuttoman ja nopean väylän pätevöityä Microsoftin sertifioimaksi ammattilaiseksi. Tutkinnon laajuus on 12 opintopistettä, jotka voi sisällyttää EU:n laajuisesti korkeakoulututkintoihin. 12 opintopistettä vastaa noin 324 tunnin työmäärää. Opintosuoritukset kirjautuvat korkeakoulujen Virta-opintotietopalveluun.

Mikrotutkinnon erottaa tavallisista verkkokoulutuksista sen uudenlainen yritysyhteistyömalli, jossa on mukana kummiyrityksiä.   Lisäksi mikrotutkinto ja suurin osa muusta koulutustarjonnasta on mahdollista suorittaa myös ulkomailla, mikä luo uusia mahdollisuuksia osaavan työvoiman maahanmuuttoon.  Yritykset haluavat luoda uuden tavan, jonka avulla Suomeen muuttoa harkitseva henkilö voi hankkia ja osoittaa pätevyyden sekä löytää luontevasti työpaikan.

Taitoja työelämään -hankkeen teknologiaosaamisen kehittämisen ekosysteemissä ovat mukana muun muassa Kajaanin ammattikorkeakoulu ja joukko muita ammattikorkeakouluja sekä Microsoftin ohella yrityksiä, kuten Arrow Electronics, Atea, Crayon, Cult Security, Elisa ja Tietoevry, sekä kouluttajia, kuten Saranen ja Sovelto Eduhouse. Myös valtiollinen Business Finland on mukana hankkeessa.

Uutta koulutushanketta esitellään tänään iltapäivällä Helsingissä työministeri Tuula Haataisen avaamassa julkistustilaisuudessa.

Lisää: Microsoftin taitoja työelämään -sivusto (LINKKI) ja koulutustarjontaa (LINKKI).

Kuvituskuva: Microsoft