Jyväskylään digiturvallisuusmessut

Suomen ensimmäiset Digiturvallisuus-messut keräävät torstaina 30.3 Jyväskylään alan kybertoimijat ja yritykset. Tapahtumassa Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu julkistavat myös yhteisen kyberosaamiskeskuksen toiminnan. 

Jyväskylän messujen Digiturvallisuus-messuilla tarjolla on uusinta kyberturvatietoa ja työkaluja eri toimialojen yrityksille digiturvallisuuden rakentamiseen ja johtamiseen. Tapahtumassa tarjoaa myös runsaasti kiinnostavia puheenvuoroja kyberalan ammattilaisille. Tapahtuman käynnistää 30.3 valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen avamalla kyberturvallisuusnäkökulmia siitä miten Suomi huolehtii kyberturvallisuudesta kun kybersuurlähettiläs Tarja Fernández Ulkoministeriöstä kertoo kyberturvallisuudestamuuttuneessa geopoliittisessa tilanteessa.

Puolustusvoimista puhujana on kyberarkkitehti Pasi Tarvainen, joka esittelee kyberturvallisuuden teknologioita. Sen perään kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö ja rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista puhuu kyberrikollisuuden uusista ilmiöistä ja trendeistä. Muita kiinnostavia puheenvuoroja pk-yrityksille ovat esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Martti Lehdon puheenvuoro Kriittinen infrastruktuuri kyberhyökkäysten kohteena sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikön johtaja Mika Karjalaisen vetämä paneelikeskustelu.

Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu julkistavat tilaisuudessa myös yhteisen kyberosaamiskeskuksen (Finnish Center of Expertise for Cybersecurity). Sen keskeisenä tavoitteena on kyberturvallisuuden huippututkimuksen ja -osaamisen vahvistaminen sekä alueellisen elinvoiman lisääminen erityisesti Jyväskylässä ja Keski-Suomessa sekä laajemmin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Digiturvallisuus 2023 -messujen järjestäjiä toimivat Jyväskylän yliopisto, ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän kaupunki sekä Digi- ja väestövirasto, Finnish Information Security Cluster, Women4Cyber Finland ry, Tietoturva ry ja Jyväskylän Messut. Kyberturvallisuus on myös esillä 23.-25. toukokuuta Helsingin messukeskuksessa järjestettävässä Critical Communications Worldissa (LINKKI) sekä vuoden lopulla Helsingin Pasilassa 7.-8. marraskuuta  järjestettävässä Cyber Security Nordic -tapahtumassa. Samaan aikaan Helsingin messukeskuksen halleissa järjestetään myös Teknologia23-messut.

Lisää: Digiturvallisuus 2023 -messut, Jyväskylän Paviljonki, 30.3.2023 (LINKKI) ja seminaarit (LINKKI) sekä muut tietoturvatapahtumat Uusiteknologia.fi:n tapahtumakalenterissa (LINKKI).

Kuvituskuva: Jyväskylän yliopisto/IT

Päivitetty