Tietoturvaguru sähkömoottoripyöräyritykseen

Suomalainen sähkömoottoriyritys Verge on kerännyt neuvonantajikseen moottori-urheilun asiantuntijoiden lisäksi nimekkäitä teknologia-alan osaajia. Yksi uusimpia on tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen ja F1-legenda Mika Häkkinen. Suomen ja Tallinan lisäksi yritys on perustanut innovaatiokeskukset Lontooseen ja San Franciscoon.

Suomesta maailmalle kurottava  Verge Motorcycles on kerännyt nimekkään neuvonantajaryhmän, jossa on mukana Hyppösen lisäksi autovalmistaja Aston Martin Lagondan ja McLaren Automotiven entinen talousjohtaja Mark Wilson sekä F1-legenda Mika Häkkinen. Vergen Yhdysvaltain toimintaa on puolestaan lähtenyt vetämään Piilaaksossa pitkään suomalaisyritysten vienninedistäjänä toiminut Pekka Pärnänen.

Suomalainen F1-legenda Mika Häkkinen tuo Vergeen moottoriurheilun asiantuntemusta. Kuva: Verge Motorcycles.

Suomalaistaustainen sähkömoottoripyörävalmistaja on tullut tunnetuksi uniikista moottoriteknologiasta – takarenkaaseen sijoitetusta moottoriyksiköstä – joka mahdollistaa suuremman akuston, pidemmän kantaman ja tehokkaamman suorituskyvyn. Sähköpyörät tulevat olemaan myös verkotettuja, joten tietoturva on tärkeä elementti tulevaisuudessa.

Piilaaksossa 25 vuotta suomalaisia startup-yrityksiä  avittanut COO Pekka Pärnänen auttaa nyt Vergeä Yhdysvaltain hankkeissa. Kuva: Verge Motorcycles.

 “Turvallisuus on olennainen osa edistyksellisen moottoripyöräteknologian kehitystyötä. Pyrin aina miettimään tapoja suojata ja turvata verkkoon kytkettyjä laitteita – vaikka ne liikkuisivat 250 kilometrin tuntivauhdilla”, Mikko Hyppönen taustoittaa hänen osallistumistaan.

Samalla Verge kasvattaa toimintaansa Suomen ja Viron lisäksi voimakkaasti, ja yhtiö etsii Lontooseen avattuun innovaatiokeskukseen jo uusia huippuosaajia. Yritys etsii väkeä myös Tallinnaan sekä San Franciscon tuotekehityskeskukseen, joka avattiin vasta vuodenvaihteessa. 

“Osaavien insinöörien lisäksi meitä Vergellä kiinnostaa ymmärrys esimerkiksi verkottuneen ja automaattisen liikenteen, tekoälyn, ihmisen ja koneen välisen käyttöliittymän sekä konenäkö- ja sensoriteknologian alalta”, kertoo Vergen teknologiakehityksestä vastaava CTO Marko Lehtimäki.

Aloituskuva: Tietoturva-asiantuntija ja tietoturvayhtiö WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen tuo advisor-roolinsa myötä Vergelle näkemystä teknologisten innovaatioiden kehitystyöhön. Kuva: Verge Motorcycles.

Lisää: Aiemmat Vergen moottoripyörää käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI). 

Päivitetty