Sinuna-kirjautumispalvelu valmis

Yleisradio ja Alma Media ovat nyt ottaneet ensimmäisenä käyttöön Nixun toteuttaman Sinuna kirjautumispalvelun. Uudessa ratkaisussa tunnistautuminen perustuu pelkkien salasanojen sijaan sähköpostiin. Taustalla on Ylen ja muutamien muiden toimijoiden perustama Suomen tunnistautumisosuuskunta.

Sinuna-kirjautumispalvelu lupaa kerätä käyttäjistään vain välttämättömät tiedot ja se toimii läpinäkyvästi ja käsittelee henkilötietoja lakien ja asetusten mukaisesti, mikä tekee siitä poikkeuksellisen haastajan some- ja hakukonejäteille.

Kattavan tietosuojan ja turvallisuuden ja on joustavuutensa ansiosta erittäin skaalautuva erilaisten todennusratkaisujen vaatimusten täyttämiseksi. Sinuna on rakennettu suomalaisen tietoturvayritys Nixun Managed Identity and Access Management (MIAM) -ratkaisulla. Yritys vastaa myös kirjautumispalvelun operoinnista, teknisestä kehitystyöstä, ylläpidosta ja jatkuvasta optimoinnista.

Sinunan avulla yritykset voivat uuden ratkaisun avulla järjestää asiakkaiden tai kuluttajien kirjautumisen yrityksen palveluihin vastuullisesti. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi Google- tai Facebook-kirjautumiselle.  Sinuna mahdollistaa kuluttajille turvallisen pääsyn moneen sisältöön ja palveluun yhdellä kirjautumisella, ilman salasanoja.

”Sinunan kautta pääsee kirjautumaan muun muassa Ylen ja Alma Median digitaalisiin palveluihin, ja kevään mittaan Sinuna-kirjautumisen piiriin liittyy uusia palveluita”, mainostaa uutta kirjautumispalvelua Suomen Tunnistautumisosuuskunnan toimitusjohtaja Mikko Nurmi.

Sinunan kautta henkilötietoja ei myöskään myydä tai luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön, käyttäjästä kerätään aina vain tarvittavat tiedot ja käyttäjä tietää jatkuvasti, miten hänen tietojaan käsitellään ja säilytetään.

Voittoa tavoittelematon Suomen Tunnistautumisosuuskunta perustettiin syyskuussa 2021. Osuuskunnan tavoitteena on kansallinen, kuluttajille helppo ja monikäyttöinen digitaalinen tunnistautumispalvelu, joka parantaa asiakaskokemusta. Perustajajäsenet ovat Yleisradio, Alma Media, Nixu ja Ioxio.

Lisää: Suomen Tunnistautumisosuuskunnan Sinuna (LINKKI)

Kuva: Nixu