Murata sijoitti suomalaiseen liiketunnistukseen

MEMS-antureita Vantaalla valmistava japanilainen Murata Group sijoittaa suomalaiseen liiketunnistuksen Nordic Inertialiin. Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä toimiva yritys kehittää uudenlaisia algoritmeja ja järjestelmiä vaativaan liiketunnistukseen esimerkiksi auto- ja muuhun teollisuuteen sekä kulutuselektroniikkaan ja IoT-ratkaisuihin.

Murata on ollut Nordic Inertialin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka kehittää ja toimittaa uudenlaisia inertiasensorituotteita ajoneuvo-, teollisuus- ja lääketieteellisiin sovelluksiin. Panostuksen kautta tarkoitus on laajentaa yrityksen asiantuntijatiimiä edelleen.

”Etsimme syvällistä ymmärrystä tilastollisesta signaalinkäsittelystä ja sulautetuista järjestelmistä. Nordic Inertialissa tämä tieto yhdistettynä innostukseen vastaa kykyä tehdä maailmasta turvallisempi tarkkojen havaintojen teknologian avulla”, Nordic Intertialin perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Collin kertoo.

Nordic Inertialin patentoitu maakulkuneuvojen navigointiteknologia parantaa merkittävästi navigointitarkkuutta perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Yritys tarjoaa tarkkoja liikkeen havaitsemis- ja ohjausalgoritmeja nopealla ideoiden testauksella tulevaisuuden liikkuvuutta, teollisuuskoneita ja IoT-laitteita varten.

”Yhteistyö Nordic Inertialin kanssa laajentaa kyvykkyyttämme tukea paremmin asiakkaitamme. Sen avulla voimme tarjota kattavamman ratkaisutason tarjonnan uusiin sovelluksiin auto- ja teollisuussegmenteillä”, kertoi Muratan kehitysjohtoon kuuluva Tommi Turunen.

Nordic Inertialin teknologia ja tuotteet luovat uutta arvoa seuraavan sukupolven liiketunnistuksella. Muratan sijoitus vahvistaa myös Nordic Inertialin kansainvälistä läsnäoloa ja luo tien uusille innovaatioille liiketunnistuksen alalla. Yrityksen toimitusjohtaja Jussi Collin, neuvonantajat ja työntekijät jatkavat yrityksen omistajina.

Kuva: Nordic Intertial tuotetarjontaa (LINKKI)