Suomalainen älynalle pääsee käyttöön

Suomalainen kosketusta etäyhteydellä toimivaa älynallea kehittävä JoyHaptics on vahvistanut kuusi uutta yhteistyöhanketta Suomessa. Älynalle otetaan käyttöön esimerkiksi Mikkelissä ja Helsingissä nuorten, vanhusten sekä vammaispalveluihin keskittyvien sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan toimijoiden kanssa. Mukana myös videolinkki älynallen toiminnasta.

Uusimpiin hankkeisiin sisältyy tutkimusyhteistyö yhdessä Mikkelissä sijaitsevan Valtion koulukodin, Helsingissä sijaitsevien Lauttasaaren ala-asteen erityisen tuen luokan ja Autismisäätiön kanssa.

Näiden lisäksi uusi yhteistyö alkaa vanhusten asumispalveluita ja ikäihmisten palvelukeskus -palveluita tuottavan Omakotisäätiön sekä kahden muun muistisairaiden palveluyksiköitä hallinnoivan toimijan kanssa.

Koulutuspuolella JoyHaptics tekee lisäksi yhteistyötä useiden terveysalojen edustajien kanssa, esimerkiski  Metropolian ja Hämeen ammattikorkeakoulujen terveysteknologian ja digitaalisten älyratkaisujen alueilla. Tilaus on vetämässä myös Linköpingin yliopistoon Ruotsissa.

”Tilausmäärien kasvu sosiaali- ja terveys- sekä opetusalalla on merkittävä myynnin päänavaus terveysteknologiamme hyödyntämiselle yhä laajemmalla pohjalla”, toteaa JoyHapticsin toimitusjohtaja D.Sc. (Tech) Jussi Tuovinen. Hän on toiminut aiemmin teknologiakeskus VTT:n teknologiajohdossa.

JoyHapticsin älynalleratkaisu on sopiva tilanteessa, jossa ihmistä ei pääse omin käsin koskettamaan, esimerkiksi halaamaan. JoyHapticsin älynalle mahdollistaa yksilöllisen sosiaalisen etäkosketuksen. Älynallen avulla mahdollistetaan tunneviestintä ja läsnäolon tunne etänä.

Lisää: Aiempi artikkelit JoyHapticsin älynallesta 25.6.2019 (LINKKI) ja Youtube-video verkossa (LINKKI).

Kuvat: JouHaptics