RoboAI-viikolla viisi päivää teknologiaa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2023 esittelee 17.–21.4.2023 Porissa uusimpia robotiikan ja tekoälyn ratkaisuja. Aiempina vuosina tapahtuma jouduttiin järjestämään koronan takia myös pelkkänä verkkotapahtumana, mutta nyt  tapahtumapaikkana on  SAMK:n tilat Porin kampuksella. Tarjolla on ilmoittautuneille myös verkon kautta videoyhteys.

RoboAI-viikko alkaa maanantaina Porissa 17.4. Hyvinvointi- ja terveysteknologiapäivällä, jossa aamupäivällä esitellään erilaisia hanke- ja case-esimerkkejä sekä jaetaan tietoa muun muassa uusista hyvinvointialueella tapahtuvista ja suunnitteilla olevista testauksista ja palveluiden kehittämisestä. Iltapäivällä osallistujilla on mahdollisuus työpajoissa kokeilla hyvinvointi- ja terveysteknologian laitteita sekä vaikuttaa tulevaisuuden teknologiaan.

Tiistain 18.4.2023 on suunnattu erityisesti opettajille. Teknologia opetuksessa -koulutuspäivä keskittyy pelillisyyden ja virtuaalimaailmojen hyödyntämiseen opetuksessa. Päivä koostuu  VR-oppitunneista ja päättyy Headain perustajan Harri Ketamon keynote-puheenvuoroon Tekoäly opetuksessa: 111 vuotta takana, mitä tulossa. Iltapäivällä osallistujat pääsevät myös tutustumaan RoboAI-yhteiskäyttölaboratorioon testaamaan Robotiikka Akatemian opiskelijoiden valmistamia demoja ja kokeiluja.

Keskiviikkona 19.4 on vuorossa Next2023-tapahtuma, joka tuo osallistujilleen katsauksen teollisuuden robotiikkaan, automaatioon ja tekoälyyn asiantuntijapuheenvuorojen muodossa.  Ja torstai-aamupäivällä 20.4 on vuorossa seminaari tiedolla johtamisesta sekä laajemminkin uuden ja paremman liiketoiminnan luomisesta. Seninaari on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita oman liiketoiminnan kehittämisestä ja kilpailussa erottumisesta erityisen osaamisen avulla.  Tilaisuuden Keynote-puhujaksi saapuu kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

Torstaina 20.4 Roboecon ekosysteemi-iltapäivä houkuttelee alan yrityksiä ja organisaatioita tiiviimpään yhteistyöhön ekosysteemin avulla. Esimerkiksi voisiko ekosysteemiajattelu helpottaa esimerkiksi alueen robotiikka- ja automaatioalan työvoimapulaa.  Perjantaina 21.4. RoboAI-viikon päättää Älykkäät järjestelmät -tapahtuma, joka lupaa avata  osallistujilleen Tampereen yliopiston tutkijoiden työtä ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan aloilla sekä yritysyhteistyötä. Esimerkiksi professori Pekka Abrahamsson tarkastelee keynote-puheenvuorossaan, miten tekoälyn tuottama koodi haastaa yritykset.

Tapahtumaviikko on tarkoitettu teknologia-alan yrityksille ja ammattilaisille, asiantuntijoille, opiskelijoille ja opettajille, tutkijoille ja kehittäjille sekä kaikille teknologiasta kiinnostuneille. Se on kaikille avoin ja maksuton, mutta ilmoittautuminen on pakollista. Osallistua voi paikan päällä tai seurata verkon kautta livestreamia. Linkki livestreamiin toimitetaan ilmoittautumisen paluuviestissä.

Lisää RoboAI-viikon 18.-21.4.2023 tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen (LINKKI)