Suomalaiselle IoT-yhtiölle miljoonarahoitus

Oululainen IoT-ratkaisuja toimittava Haltian julkisti saaneensa 22 miljoonan euron kasvurahoituspaketin, joka käytetään toiminnan lisälaajennuksiin Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla. Yhtiö panostaa lisää lisäksi tuotekehitykseen ja aikoo tuoda uusia IoT-tuotteita markkinoille vuoden loppuun mennessä.

Uusien huippuluokan IoT-ratkaisujen ja -palveluiden kysyntää ohjaavat globaalit megatrendit, kuten työmukavuuden parantaminen ja hybridityön tukeminen, kiinteistöalan digitalisaatio sekä energia- ja tilankäytön tehokkuus. Haltian aikoo ratkaista osaltaan haasteita rakentamillaan helppokäyttöisillä IoT-ohjelmistoilla ja antureilla, joita voidaan hyödyntää erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin.

Esimerkiksi Haltianin Empathic Building -ratkaisussa hyödynnetään digitaalista anturia, jota käytetään muun muassa hybdirityyppisissä toimistoissa, joissa työtilat ovat jaettuja. Niissä työntekijät voivat löytää toimistoon tullessaan vapaat tilat, varata ne sekä saada analytiikkaa työtilojen käytöstä ja varausasteesta. Haltian pilotoi myös sairaaloihin omaa Emphatic Building -ratkaisua, jonka avulla voidaan tehostaa toimintoja, kuten potilasvirtoja ja tilojen hallintaa sekä siten sairaalan henkilökunnan työtaakkaa.

”Haltianin keskeinen tavoite on sujuvoittaa työelämää toimivilla ja helppokäyttöisillä digitaalisilla ratkaisuilla”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Pasi Leipälä. Uuden rahoituksen myötä yhtiö jatkaa menestyksekästä kansainvälistä laajentumistaan.. ”Uuden rahoituksen siivittämänä jatkamme huippuluokan IoT-ratkaisujen kehittämistä asiakkaillemme’’, hän lupaa rahoituksen käytöstä.

Yrityksen liikevaihdosta jo nykyisin 70 prosenttia kertyy jo viennistä. Yrityksen nykyinen asiakaskunta koostuu suurista kansainvälisistä organisaatioista, Japanista Yhdysvaltoihin. Haltian toimittaa tänä vuonna IoT-ratkaisujaan jo tuhansiin kiinteistöihin eri puolille maailmaa.  Monet maailman suurimmista kiinteistöyhtiöistä, kuten CBRE ja ISS, käyttävät Haltianin ratkaisuja rakennuksissaan. Esimerkiksi Yhdysvaltojen markkinoiden osuus Haltianin liikevaihdosta on jo kolmannes. Yhtiö on myös hiljattain perustanut toimipisteet Alankomaihin ja Kaliforniaan.

Uuden 22 miljoonan euron rahoituspaketin vetäjänä toimi Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Lisäksi mukana olivat suomalaiset rahoituslaitokset Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Haltian on kerännyt tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa euroa rahoitusta.

Kuvituskuva: Empathic Building -ratkaisu ja Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja.