AMD:ltä uutuusprosessori tietoturvalaitteisiin

AMD on esitellyt tietoliikennelaitteita varten uuden Ryzen Embedded 5000 -suoritinperheen, joka täydentää yrityksen Zen 3-pohjaisia sulautettuja prosessoripiirejä.

AMD Ryzen Embedded 5000 on suunniteltu verkkoasiakkaille, jotka tarvitsevat  energiaa vähän kuluttavia prosessoreita, mutta ovat optimoitu palomuureihin, tallennusratkaisuihin ja tietoturvaratkaisuihin. Uudet prosessorit ovat keskitason ratkaisu, joka sijoittuu suoritustehossa BGA Ryzen Embedded ja sulautettujen EPYC-prosessorien välille. Niitä ovat Ryzen Embedded V3000- ja EPYC Embedded 7000 -sarja.

Uusimmat Ryzen Embedded 5000 -sarjan prosessorit on valmistettu seitsemän nanometrin prosessilla ja niissä on mallista riippuen 6, 8, 12 tai 16 kappaletta Zen 3-ydintä ja 24 PCIe (Gen4) -kaistaa. Muistialijärjestelmä on ECC-tuettu. Piirikantana on AM4 ja toimivat 3-3.7 gigahertsin kellotaajuudella. TDP-lämpöprofiilit ovat 65-105 watin välillä.

Ryzen Embedded 5000 -sarjan prosessoreissa on saatavana valmistajan takaamat luotettavuus-, saatavuus- ja huollettavuustuki. Piirien saatavuus on taattu viideksi vuodeksi.

Lisää: AMD (LINKKI), Embedded 5000-sarja (LINKKI), Embedded Ryzen 3 -sarjat  (LINKKI), Zen-ydin (LINKKI) sekä aiemmat AMD:n uutuuksia käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).