Valmet Automotive uskoo joustavaan robotiikkaan ja 5G-tekniikkaan

Tuotannon heilahtelut ovat näkyneet Uudenkaupungin autotehtaalla lomautuksina ja irtisanomisina. Yritys uskoo edelleen toiminnan kasvuun ja uusien innovaatioiden hyödyntämiseen tuotannossa. Siitä kertoo myös uusi autotehtaan yhteyteen rakennettu innovaatiokeskus robotteineen ja tietoliikenneyhteyksineen.

Valmet Automotive kehittää ja pilotoi teknologiaratkaisuihin keskittyvässä innovaatiokeskuksessa tulevaisuuden ratkaisuja autotehtaan toimintaan. Keskus on myös tärkeä osa autotehtaan pari vuotta sitten aloittamaa Intelligent Manufacturing -ohjelmaa.

Intelligent Manufacturing -ohjelman avulla Valmet Automotive aikoo vastata autoteollisuuden muutoksiin, jotka monimutkaistavat alan toimintaympäristöä ja vaikeuttavat ennakoitavuutta. Uudessa keskuksessa kehitetään ja testataan ratkaisuja, jotka lisäävät yhtiön kykyä useiden tuotteiden yhtäaikaiseen valmistukseen, erilaisten prosessien hyödyntämiseen, tuottavuuden parantamiseen sekä tarpeiltaan erilaisten asiakkaiden palvelemiseen.

Yritys etsii ratkaisuja, joilla tuotantoprosesseista saadaan aiempaa joustavampia ja tehokkaampia. Uuden keskuksen käyttöönottovaiheessa innovaatiokeskuksessa pilotoidaan muun muassa joustavaa hitsaussolua ilman perinteisiä jigejä, sekä korihitsaamon asiantuntijoiden koulutukseen hankittua virtuaalista hitsausjärjestelmää. Sisälogistiikan tarpeisiin tutkitaan sensoreiden avulla liikkuvia automaattisia AGV-kuljettimia.

Keskuksessa tutkitaan myös oman 5G-verkon tarjoamia mahdollisuuksia nopeaan tiedonsiirtoon ja toimintojen ohjaamiseen. Lisäksi kehitetään ratkaisuja, joilla kerättyä tietoa voidaan louhia eri tarkoituksiin. Ratkaisuja haetaan myös kestävään kehitykseen esimerkiksi valaisinratkaisulla, joka antaa valoa vain alueille, joissa on henkilöitä.

’’Teemme täällä asioita, jotka tähtäävät autojen valmistamiseen Uudessakaupungissa pitkälle tulevaisuuteen’’, kertoo Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Kaupallisena autojen sopimusvalmistajana Valmet Automotivella tarvitsee uudenlaista kyvykkyyttä tuotannon joustavuuteen, nopeuteen ja määriin liittyviin asiakastarpeisiin. Perinteisten jäykkien, valmistusmalliin sidottujen tuotantolinjojen sijaan he tarvitsevat joustavien tuotantosolujen verkoston joka mahdollistaa pitkälle automatisoidun tehtaan, joka sopeutuu tuotannon tarpeisiin.

Kuvituskuva: Valmet automotive

 

 

1