DNA nousi nipin napin Telian ohi tilaajamäärissä

Teleoperaattori DNA on kirinyt matkaviestinliittymien markkinakakkoseksi ohi Telian, kertoo Tefficientin uusin raportti. Ykkönen on edelleen tilaajamäärissä Elisa lähes 3,6 miljoonalla liittymällään, kun DNA:lla liittymiä oli jo 2,729 ja Telialla 2,722 miljoonaa.

DNA:n matkaviestinverkon liittymäkanta kasvoi Tefficientin selvityksen mukaan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä yrityksen mukaan 41 000 liittymällä. Luku sisältää aktiiviset postpaid-, prepaid-, Luuri- ja liikkuvan laajakaistan liittymät.

Samalla DNA nousi matkaviestinliittymien markkinakakkoseksi asiakasmäärissä mitattuna perustuen teleyritysten tuoreissa osavuosikatsauksissaan julkaisemiin liittymämääriin (Elisa: 3 595 000, DNA: 2 729 000 ja Telia: 2 722 000).

DNA:n kasvu kiinteän verkon markkinajohtajana on jatkunut ja 5G-palveluiden kysyntä on yrityksen mukaan edelleen kiihtynyt. Kysyntää on kasvattanut uusi 5G-verkko, jonka lisäksi yritys on jatkanut investointeja myös kuituverkkoihin ja uusiin siirtojärjestelmiin.

DNA on nykyisin osa norjalaista Telenoria.

Lisää: Tefficient Industry Analysis #2 2022 (LINKKI)

Kuva: DNA