Lisää virtaa urheilukelloon aurinkokennosta

Nykyisin kiinalaisomistuksessa oleva Suunto on esitellyt uuden Vertical-älykellonsa, jonka akkukestoa on menytetty aurinkokennoilla. Parhaimmillaan 30 prosenttia lisävirtaa antavat titanium-versio tarjoaa 85 tunnin kokonaiskäyttöajan. Uutuudet valmistuvat edelleen Suunnon Suomen tehtailla.

Kalleimman titaaniversion lisäksi tarjolla on ruostumattomasta teräksestä toteutettu malli. Uutuus on suunniteltu ensisijaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Suunnon uudet Vertical-uutuudet on suunniteltu Suomessa ja ne valmistetaan  yhtiön Vantaan tehtaalla.

“Aurinkoa hyödyntävä latausominaisuus on hieno lisäys, vaikka kellon akunkesto on muutenkin poikkeuksellinen”, viestii Suunnon brändilähettiläs ammattilumilautailija, Antti Autti. Titaanista valmistetun, auringossa latautuvan uutuuskellon akku kestää jopa 85 tuntia jatkuvaa harjoittelua. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kellon akku kestää jopa 60 tuntia.

Pidemmän akunkeston tour mode -tila mahdollistaa jopa 500 tuntia jatkuvan harjoittelun seurannan. Päivittäisessä käytössä kello kulkee Suunnon mukaan jopa 60 päivää ilman latausta, titaanista valmistettu versio jopa vuoden.  Titaaniversio painaa 74 ja teräsversio 86 grammaa. Kellot ovat vesitiiviitä sataan metriin asti.

Suurella 1,4 tuuman safiirilasin näytöllä varustetussa kellossa on parhaimman akkukeston lisäksi laajat kartta- ja navigointitoiminnot.  Se voi muodostaa yhteyden jopa viiteen satelliittijärjestelmään (GPS, Glonas, Galileo, Beidou, QZSS) ja jopa 32 yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti.

Kellon sisältämät uudet yksityiskohtaiset offline-maastokartat täydentävät Suunto-sovelluksen edistyksellisiä navigointitoimintoja.  Reittien etsiminen ja suunnittelu on helppoa Suunto-sovelluksen lämpökarttojen, 3D-karttojen ja tienpinnan kuvausten ansiosta, jonka jälkeen valmiin reitin voi synkronoida saumattomasti kellon kanssa.

Suunto-sovellus ja lukuisten yhteistyökumppaneiden palvelut tarjoavat työkaluja harjoitteluun sekä useita eri vaihtoehtoja Suunto Vertical -kellon mukauttamiseen. Suunnon Training zone -ominaisuus mahdollistaa kuormituksen, edistymisen ja palautumisen tarkan seurannan sekä pääsyn unianalyysiin ja tekoälyä hyödyntävän Suunto-valmentajan vinkkeihin.  Yhteistyökumppaneiden palvelut, kuten Strava, Training Peaks ja Komoot, yhdistävät käyttäjän osaksi yhteisöä.