Kohuyritys Uroksen Hallikaisesta tv-sarja

Oululainen Uros ja yrityksen pääomistaja Jyrki Hallikainen ovat pääosassa 25.5  alkavassa C Moren dokumenttisarjassa Mobiiliruhtinaan tarina. Dokumentissa toimittaja Susani Mahadura lähtee Kemin kautta Sveitsiin selvittämään, kuka Hallikainen oikein on ja mitä tapahtui yrityksen huimalle nousulle, joka päätyi lopulta konkurssiin kaksi vuotta sitten. Mukana on linkki dokumenttisarjan esittelyvideoon.

Tänään torstaina alkava C More -alkuperäisdokumenttisarja kertoo teknologiayhtiö Uroksesta, joka nousi parissa vuodessa miljardiliikevaihtoon liki tyhjästä. Ensimmäisessä jaksossa avautuu tapahtumaketju, jossa hetkeä aiemmin miljardiliikevaihtoa raportoinut ja jäähalleja sponsoroinut Uros haetaankin yhtäkkiä konkurssiin ja perustaja Jyrki Hallikaista epäillään erilaisista talousrikoksista.

Uroksen perustaja Hallikainen oli 90-luvulla laajalti tunnettu mobiilialalla Nokia-taustastaan ja 1997 perustamastaan kännykkäsuunnitteluun keskittyneestä Microcellistä, joka myytiin lopulta yhdysvaltalaiselle Flextronicsille vuonna 2003. IoT-tekniikkaa ja verkkovierailuratkaisuja kehittävän Uroksen Hallikainen perusti vuonna 2011.  Kolmiosainen dokumenttisarja alkaa maksukanava C-More tänään torstaina 25. toukokuuta.

Lisää: Dokumenttisarjan esittelyvideo Youtubessa (LINKKI) sekä Wikipedian tiedot Microcellistä (LINKKI) ja Uroksesta (LINKKI).