OPD2023: Suomalaiset lisätyn todellisuuden älylasit esille

Dispelix esittelee tänään Joensuussa alkavassa fotoniikan Optics & Photonics Days 2023 (OPD) -tapahtumassa lisätyn todellisuuden älylaseja. Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin 300 fotoniikan ammattilaista eri puolilta maailmaa.

Itä-Suomen yliopiston Carelia-rakennuksen ala-aulassa järjestettävä yritysnäyttely avaa ensimmäistä kertaa ovensa myös suurelle yleisölle. Näyttelypisteillä voi vierailla maksutta torstaina 1. kesäkuuta kello 9.30–14. Joensuun kaupunki on yksi OPD-tapahtuman kumppaneista ja torstaina pidettävän avoimien ovien päivän järjestäjistä.

’’Joensuu on kansainvälisesti merkittävä fotoniikkaosaamisen keskittymä, joten on tärkeää tarjota myös paikallisille mahdollisuus tutustua yhteen alueen kärkitoimialoista. OPD-tapahtuman yritysnäyttelyssä valoon pohjautuviin teknologioihin pääsee tutustumaan helposti käytännön kautta’’, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla käytännössä paikallaisen joensuulaisen Dispelixin kehittämiä lisätyn todellisuuden älylaseja, mutta esillä ovat myös muut alan suomalaistoimijat Nanocompista ja Chipmetricsiin aina kansainväliseen Microsoftiin asti.

Fotoniikka on alue, jolla on entistä enemmän sovelluksia aina kännyköistä aurinkokennoihin ja optiseen tietoliikenteeseen.  ’’Siksi OPD-tapahtuma on loistava tilaisuus tutustua fotoniikkaan ja sen sovelluksiin, teollisuuden trendeihin sekä Joensuun alueen fotoniikkaosaamisen vahvuuksiin, kertoo fotoniikkaliiketoiminnan kehityspäällikkö Juha Purmonen Business Joensuulta.

Vuosittain järjestettävä Optics & Photonics jatkuu Joensuussa  tiistaista 30.5.2023 torstaihin 1.6.2023 asti.

Lisää: Optics & Photonics 2023 (LINKKI) ja aiemmat OPD-tapahtumaa (LINKKI) ja Dispelixiä käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Dispelix