Ergonomisia ohjainkahvoja työkoneisiin

Kaivinkoneiden lisätekniikoita kehittävä Rototilt on voittanut uusilla RC Joystick-ohjainkahvoilla Red Dot Award- että iF Design Award 2023 -muotoilupalkinnot.  Yrityksen uuteen Control -konseptiin kuuluvat tuotteet on suunniteltu sekä kenttätestien että 3D-mallinnusten ja -tulostusten avulla.

Rototilt halusi suunnitella kokonaan uuden ohjainkahvan, jonka ergonomia olisi paras käden koosta tai käyttäjän sukupuolesta riippumatta. Sekä materiaalit että rakenne on valittu huolellisesti käyttömukavuuden ja muodon yhdistelmänä.

’’Yhteistyössä tuotesuunnittelijoiden kanssa hyödynsimme muun muassa 3D-tulostusta ja -mallinnusta. Kaikki painikkeiden sijoittelusta pinnan laatuun ja materiaalivalintoihin tutkittiin pienintä yksityiskohtaa myöten’’, kertoo tuotekehitysprojektista Robotiltin tuotepäällikkö Caroline Jonsson.

Ohjauskahvoissa on patentoitu kulman säätö 360 astetta, FNR-suunnanvaihtokytkin ja säädettävät kämmentuet varmistavat. Laitteiston että ohjelmiston suunnittelu täyttävät ISO 13849 -turvallisuusstandardin vaatimukset. Ne ovat valmiita myös tulevaisuuden työlaitteita ja käyttöalueita varten.

Rototilt julkisti jo viime syksynä Control -tuotekonseptin, johon kuuluvat rototiltit, ohjainkahvat, uusi ohjausjärjestelmä ja etätukisovellus.

Lisää: Rototilt AB (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen yhtiö Rototilt Oy (LINKKI).