Nokian osaamista verkon uusimpaan yhdysliikennepisteeseen

Maailman johtavan internetin yhdysliikennepisteiden (Internet Exchange, IX) operaattori hyödyntää Nokian osaamista uusimmassa yhdysliikennepisteessään Helsingissä. Uusi liitäntäpiste on käytettävissä aluksi Equinixin datakeskuksissa, mutta saatavuus laajenee myöhemmin muihinkin kohteisiin. DE-CIX toimii täällä alueellisena yhdysliikennepisteenä, joka vähentää verkon viivettä ja mahdollistaa globaalin sisällön lokalisoinnin.

Helsingin yhdysliikennepiste toimii internetin solmukohtana DE-CIX:in Pohjoismaiden yhteysekosysteemissä. Uuden liitäntäpisteen myötä juhlittiin myös DE-CIX:in ja Nokian jo 10-vuotta tekemää yhteistyötä. Sen myötä asiakkaille on voitu eri puolilla maailmaa tarjota luotettavia, viiveettömiä ja saumattomia verkkojen peering- ja  yhteenliittymispalveluita.

Kuva: Nokian uusinta verkon piiriosaamista.

Nokia on kehittänyt nettiyhteyksiin vastikaan uuden FP5-prosessorin, joka on suunniteltu erityisesti 800 gigabitin Ethernetiä varten, mutta vastaavaa teknologia löytyy myös Nokia 7750 SR-14s malleista, joita DE-CIX käyttää esimerkiksi Euroopan suurimmassa yhdysliikennepisteessään, DE-CIX Frankfurtissa.

”Olemme laajentaneet toimintaamme globaalisti yli vuosikymmenen ajan, ja Nokia on vastannut aina erilaisiin alueellisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin maailmanluokan laitteilla. Olemme innoissamme, että pääsemme nyt tuomaan palvelumme Nokian kotimaahan Suomeen”, korostaa yhteistyön luonnetta DE-CIX:n teknologiajohtaja Thomas King.

Hänen mukaansa uudet kehittyvät teknologiat, kuten immersiivisen internetin digitaaliset sovellukset, asettavat jo uusia vaatimuksia vasteajalle, tietoturvalle ja varajärjestelyille. Verkon innovatiivisuutta korostaa myös Nokian verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän Euroopan johtaja Rafael de Fermin.

DE-CIX:n omat ja yhteistyötahojen yhdysliikennepisteet.

Hänen mukaansa Nokia vie  yhdessä eteenpäin DE-CIX:n visiota, kun yrityksen verkkojen yhteenliittymispalvelut laajentuvat vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin paitsi Suomessa myös muualla maailmalla.

Saksalaistaustainen DE-CIX tuo Suomeen myös InterconnectionFLEX-palvelunsa, joka tarjoaa  kokonaisvaltaisen ratkaisun pilvien, virtuaalisten erillisverkkojen (VPN) ja verkkojen välisiin (peering) yhteyksiin eri kokoisille yrityksille.  Sen kautta on mahdollista yhden sopimuksen kautta saada yhteys yli 60 pilveen, yli 2 000 paikalliseen ja kansainväliseen tietoverkkoon sekä yli 250 datakeskukseen Saksassa, Etelä-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa.

DE-CIX toimii Suomessa yhdysliikennepisteenä, joka vähentää viivettä ja mahdollistaa globaalin sisällön lokalisoinnin. Samalla se lisää tiedonsiirron vakautta, skaalautuvuutta ja turvallisuutta.

Suomen lisäksi DE-CIX aikoo laajentaa toimintaansa laajemminkin Pohjoismaissa perustamalla kaksi uutta yhdysliikennepisteettä Tanskaan samalla kun kaksi uutta yhdysliikennepistettä Norjassa ovat valmiita käyttöön.  Kaikkiaan DE-CIX tarjoaa   verkkojen yhteenliittymispalveluita yli 40 suurkaupungin markkina-alueella Euroopassa, Afrikassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.

Kuvituskuva: DE-CIX