MPD2023 esittelee Tampereella robotin joka osaa parannella itseään

Tampereen Manufacturing Performance Days kokoaa 5,-7. kesäkuuta valmistavan teollisuuden ylintä johtoa, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia yhteen. Mukana on 63 yhteistyökumppania ja 700 vierasta. Tapahtumassa on esillä myös teollisuusrobotti joka osaa parannella itsesään omatoimisesti.

Tampereen Manufacturing Performance Days (MPD) -tapahtumassa keskitytään kestävään ja kriisinkestävään kehitykseen teemalla Sustainable and Resilient Growth. Paneelikeskusteluissa, näytteilleasettajien alueella sekä oheistapahtumissa esitellään ratkaisuja valmistavan teollisuuden tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin, jotka perustuvat automatisointiin, sähköistykseen, akkuihin, kiertotalouteen ja uudelleenkäyttöön.

Näytteilleasettajien alueella nähdään esimerkiksi uudenlainen teollisuusrobotti (kuvassa oikealla), jonka luvataan osaavan parannella itseään työn edistyessä. Noux Node, ABB Robotics, B&R Automation ja Visual Components demoavat Tampereella todelliseen asiakastapaukseen perustuvan demon, jossa ABB:n GoFa -robotti suorittaa tehtävän ja samanaikaisesti sen digitalinen kaksonen kehittää ja päivittää robotille paremman ohjelmiston.

Maanantaina ja keskiviikkona Tampereella järjestetään myös oheistapahtuma, joissa aiheina ovat esimerkiksi ihmislähtöinen teollinen Metaverse sekä se, miten teollisuusyritykset jo hyödyntävät materiaalia lisäävää valmistusta eli 3D-tulostusta. Itävaltalais-suomalaisena yhteistyönä järjestettävässä tilaisuudessa keskitytään resurssitehokkaaseen ja puhtaampaan tuotantoon.

Aiempien vuosien tapaan  MPD tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin tehdasvierailuihin. Nyt kohteena ovat esimerkiksi Tampereen Lahdesjärvellä sijaitseva Fastems ja Myllypurossa sijaitseva Sandvikin tehdas. Tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen yliopiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.

Tampereen tapahtuman avaavat maanantaina MPD:n puheenjohtaja, Fastemsin toimitusjohtaja Mikko Nyman sekä sähköisen modulaarisen autonomisen traktorin esittelevä Andre Klein John Deereltä. Lisäksi laajassa puhujajoukossa ovat mukana muun muassa Siemens Digital Industries -liiketoiminnan teknologiajohtaja tohtori Dirk Didascalou, ABB:n Suomen toimitusjohtaja tohtori Pekka Tiitinen, automaatiovalmistaja Beckhoffin toimitusjohtaja Mikko Uuskoski, Koneen innovaatiojohtaja Amy Chen ja sähköautolataamisen Kempowerin teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen.

Lisää:  Manufacturing Performance Days ”Sustainable and Resilient Growth, Tampere-talo 5.–7. kesäkuuta 2023 (LINKKI).

 Kuvituskuva: Robotiikka on tulevaisuudessa osa vihreää tuotantoa, Shutterstock/Dimecc.