Dronet tehostavat kaupunki- ja tapahtumaturvallisuutta

Tamperelainen Insta esittelee Tampere Smart City Expo -tapahtumassa Insta Blue Aware tilannekuvajärjestelmän uusia ominaisuuksia, jossa hyödynnetään uusimman ICT-tekniikan lisäksi pieniä lentäviä drone-nelikoptereita. Niitä testattiin Tampereella jo aiemmin jääkiekon MM-kisojen aikaan.

Älykkääseen teknologiaan erikoistunut Insta esittelee tuotteitaan ja tilannekuvaratkaisuaan Tampereen Nokia Arenalla järjestettävässä Tampere -tapahtumassa 6.-7.6.2023. Kansainvälinen tapahtuma Smart City Expo & Conference tuo yhteen innovatiiviset yritykset, tiedeyhteisöt ja kaupunkikehittäjät ympäri maailmaa käsittelemään älykaupunkikehityksen isoja ideoita.

Instan Aware ratkaisun-näyttö dronen välittämillä videokuvilla.

Yksi niistä on kaupunkien turvallisuus, jota varten Insta esittelee tapahtumassa yhteistä tilannekuvaa ja tehokasta tilannejohtamista tarjoavaa karttapohjaista Insta Blue Aware -tilannekuvajärjestelmää ja sen uusinta ohjelmistoversiota. Uusin ohjelmistoversio mahdollistaa dronen tuottaman videokuvan rikastamisen järjestelmän tuottamalla muulla tilannetiedolla. Tilanneinformaatiolla rikastettu dronen videokuva nostaa tilannetietoisuuden aivan uudelle tasolle.

Tapahtumassa myös Instan projektipäällikkö Anniina Ala-Kitula ja Senior Business Development Manager Mika Lignell esittelevät keskiviikkona 7.6. droonien käyttöä sekä tilannekuvaa ja kuinka niiden käyttö tehostaa kaupunkiturvallisuutta. Ja tulevaisuudessa, videoanalytiikan ja koneoppimisen hyödyntämisen lisääntyessä ei tarkkailla enää pelkästään reaaliaikaista tilaa, vaan ennakoinnin ja ohjaamisen rooli kasvaa. Kattavaa tilannekuvaa ja tehokkaampaa tilannejohtamista sekä tukea jälkitarkasteluun

Instan kehittämää johtamis- ja tilannekuvajärjestelmää tullaan hyödyntämään Tampereella parantamaan kasvavan kaupungin arkielämän ja massatapahtumien turvallisuutta, sillä kaupunki on tehnyt sopimuksen Instan kanssa järjestelmän käytöstä. Järjestelmää testattiin myös menneen jääkiekon MM-kisojen aikana.

Kuva: Insta