Tampere konkretisoi metaversumin mahdollisuudet

Tampereen Smart City Expo & Conference esitteli tällä viikolla kahden päivän ajan ihmiskeskeistä älykaupunkikehitystä sekä uusimpia ratkaisuja Web2:sta tekoälyyn ja liikkumiseen. Samalla otettiin ensimmäiset askeleet kohti käytännön urbaania metaversumia.

Smart City Expo & Conference tarjosi ideoita älykkään uudenlaisen kaupungin kehittämiseen ja digitalisaatioon.  ’’Siellä nähtiin paljon konkreettisia metaversumin mahdollisuuksista ihmislähtöiselle kaupunkikehitykselle’’, kertoi Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. Myös muu ohjelma ilahdutti ja kohtaamiset saivat kiitosta.

Tulevaisuudessa kaupungin toiminta perustuu tietoon, jota kerätään ja jota kulutetaan koko ajan.

Tapahtuma toimi myös alustana verkostoitumiselle ja keskusteluille. ’’Tampere  toi meille paljon uusia, hyviä kontakteja. Meidän näkökulmastamme tapahtumassa olivat paikalla alan keskeiset toimijat’’, vakuutti myös Smart City Innovation Cluster’n toimitusjohtaja Pertti Kortejärvi.

Yksi tapahtuman pääpuhujista oli  Metaverse Instituten toimitusjohtaja Christina Yan Zhang (kuvassa), jolla  on 16 vuoden kokemus alan edistyksellisten ideoiden muuttamisesta kasvavaksi maailmanlaajuiseksi liiketoiminnaksi.

Uuden ajan metaversiumin digitaalisine kaksosineen esitteli tapahtumassa Christiana Yan Zhang.

Puheenvuorossaan Christina Yang Xhang käsitteli muun muassa digitaalisten kaksosten ja metaversen roolia vastuullisen älykaupunkikehityksen näkökulmasta.

Tampereella  jaettiin myös kaupungin teknisen luovuuden palkinto, jonka saivat  Tommi Eronen ja Markku Ylönen heidän keksinnöstään varastoida energiaa hiekka-akkuun. Palkittu innovaatio on jopa maailmanlaajuisestikin yksi lupaavimmista teknologioista energia-alalla.

Lisäksi Summit BRiDG3 Hackathonista 10 000 euron palkinto meni tunnistautumisalusta Authboundin kehittäjille. Ratkaisu  tarjoaa käyttäjälle turvallisen ja yksityisen Metaverse- ja Web3-tilan. Raadin perusteluissa huomioitiin palkitun ratkaisun innovatiivinen lähestymistapa ja sitoutuminen muutoksiin Web3-teknologialla.

Tampereen Smart City Expo & Conference järjestetään seuraavan kerran vuoden päästä 11.–12. kesäkuuta 2024. Tapahtuman takana ovat yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere sekä Tampereen Messut.

Kuvat: Tampereen messut / Jyrki Kivimäki