Lahteen uusi sähköisen liikenteen tutkimuskeskus

Lataustekniikkaa valmistava Kempower perustaa yhteistyösssä LUT-yliopiston kanssa Lahden LUT-kampuksen yhteyteen uuden tutkimuskeskuksen, jossa keskitytään esimerkiksi tehoelektroniikkaan, mekaniikkaan, dataan sekä tuotesuunnitteluun.

Uusi Kempower Electric Mobility Research Center (EMRC) avataan vuoden 2023 aikana. Tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.

Uusi tutkimuskeskus vahvistaa myös Kempowerin sitoutumista olla lähellä opiskelijayhteisöä ja yhteistyötä oppilaitosten kanssa.  Uusi tutkimuskeskus tukee myös lahtelaisyrityksen omaa tuotekehitystä ja tutkimusta. Myös LAB-ammattikorkeakoulu on yhteistyössä vahvasti mukana.

“LUT-yliopiston opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua nopeasti kasvavaan sähköisen liikenteen alaan sekä alalla tarvittavaan osaamiseen”, sanoo Kempowerin teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen.  Uusi EMRC tukee myös yrityksen kasvustrategiaa ja suunniteltua kapasiteetin kasvattamista.

Kuvituskuva: Kempower