Sisun avulla jo kolmas koodikoulu Suomeen

Pohjois-Savoon ollaan perustamassa Suomen kolmas koodikoulu. Vastaavan kaltaiset koulut, nimeltään Hive Helsinki ja Grit:lab toimivat Helsingissä ja Ahvenanmaalla. Uusinta koodikoulua koordinoi tyylin mukaisesti voittoa tavoittelematon Koodi / Sisu ry.

Maakunnan yhteistyöryhmä on tehnyt myönteisen päätöksen Koodi/Sisu – koodikoulusta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,95 miljoonaa euroa, josta ELY-keskus rahoittaa hanketta 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Hanke mahdollistaa osaltaan koodikoulun perustamista maakuntaan.

Uutta koodikoulua pyörittävän yhdistyksen perustajajäseniin kuuluvat paikalliset toimijat kuten Istekki, Normet, KPY Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Koodikoulun tavoitteena on, että käytännönläheinen, englanninkielinen koulutus synnyttäisi työmarkkinoille monipuolisista taustoista tulevia ohjelmistokehitysosaajia. Lisäksi koodikoulun kautta voidaan kouluttaa paitsi uusia osaajia myös yritysten nykyistä henkilöstöä.

”Tämänhetkinen koulutusmäärä ei tule riittämään tarpeisiimme tulevaisuudessa ja tarvitsemme lisää tekijöitä. Koodikoulu tarjoaa mahdollisuuden saada juuri meidän tarpeisiimme räätälöityä osaamista. Lisäksi pystymme hyödyntämään Koodikoulua ponsselaisten jatkokoulutuksessa,” sanoo Ponssen digipalveluiden ​johtaja Miika Soininen.

Myös kaivosteollisuudessa Normet Oy:n teknologiajohtaja Samu Kukkosen mukaan sähköistyminen, digitalisaatio ja automaatio ovat kaivosteollisuuden megatrendejä. Näihin trendeihin vastaaminen vaatii merkittäviä tuotekehityspanoksia, mutta myös uutta osaamista ja tarve ohjelmistokehitystaidoille kasvaa jatkuvasti ja siihen koodikoulu antaa hänen mukaansa erinomaiset mahdollisuudet sekä vaihtoehtoisen polun kouluttaa uusia sekä nykyisiä osaajia vastaten kasvavaan osaajatarpeeseen.

Koulu tulee täydentämään nykyisten oppilaitosten tuottamaa koulutustarjontaa ja soveltuu nuorille alasta kiinnostuneille, alan vaihtajille sekä kansainvälisille osaajille. Koodikoulu mahdollistaa myös uusien kasvuyritysten sijoittumista alueelle. Opiskelijahaku uuteen kaksivuotiseen koulutukseen on tarkoitus alkaa syksyllä, jolloin ensimmäiset opiskelijat aloittaisivat opintonsa koodikoulussa alkuvuonna 2024 ja sieltä valmistuisi arviolta ajan oloon 250 opiskelijaa.

Kuvituskuva: Logitech