Maailman suurin FPGA-piiri protokehitykseen

Xilinxin nykyisin omistava AMD on esitellyt uuden helposti mukautuvan FPGA-piirin asiakaskohtaisten SoC-järjestelmäpiirien emulointiin ja lopputyypitykseen. Uusi piiri on tarkoitettu virtaviivaistamaan erityisesti tekoälypiiriratkaisujen kehittämistä. Piirin ominaisuudet auttavat myös ohjelmistokehityksen aloittamisen ennen ensimmäisiä piirimallejakaan.

AMD-Xilixin Versal Premium VP1902:n tarjoaa tuplasti aiempaa UltraScale+-ratkaisuja enemmän eli 18,5 miljoonaa logiikkasolua suurella logiikkatiheydellä ja I/O-kaistanleveydellä.

Uutuus on tehty yhteistyössä EDA-toimijoiden kuten Cadencen, Siemensin ja Synopsysin kanssa. Se hyödyntää Xilinxin Versal-arkkitehtuuria, jonka ohjelmoitava verkko-siru tarjoaa aiempaa nopeamman virheenjäljityksen toiminnan.

Piirivalmistajan Vivado ML -suunnittelupaketti tarjoaa myös kätevän kehitysalustan uusien piirisovellusten ja teknologioiden suunnitteluun, virheenkorjaukseen ja validointiin sekä markkinoille tuontiin.

Uuden ratkaisun ominaisuuksia ovat automatisoitu suunnittelun sulkemisapu, interaktiivinen suunnittelun viritys, usean käyttäjän reaaliaikainen etävirheenkorjaus ja parannettu taustan käännös, jonka avulla loppukäyttäjät voivat iteroida IC-malleja nopeammin.

Ensimmäiset Versal Premium VP1902-näytteet luvataan tämän vuoden kolmannella neljänneksellä ja varsinaisen tuotanto ja jakelu käynnistyisivät vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Lisää: AMD-Xilinx (LINKKI), Versal Premium VP1902-tuotetiedot (LINKKI)