Tesla-lataus kilpaileviin latausasemiin – myös sähkömoottoripyörille

Sähköautovalmistaja Teslan ravistelee Yhdysvaltojen latausmarkkinoita tarjoamalla NACS-pistokkeensa muidenkin toimijoiden latausasemiin. Niitä ovat ottamassa käyttöön General Motors, Ford ja sähköautovalmistaja Rivia sekä uusimpana suomalaistaustaiset sähkömoottoripyörämerkki Verge ja latauslaitevalmistaja Kempower.

Elan Muskin Teslan päätös julkistaa sen NACS-latausstandardi on saanut viime aikoina paljon kansainvälistä huomiota, kun useat merkittävät alan toimijat.  Tähän asti patentilla suojattua järjestelmää on voinut käyttää vain Teslan omien ajoneuvojen lataukseen.

Suurten autovalmistajien lisäksi Pohjois-Amerikassa voimakkaasti laajentava lahtelainen latauslaitevalmistaja Kempower on ottamassa alueella käyttöön Teslan NACS-standardin alueen laitetoimituksissaan. Uusimpana  suomalaistaustainen  Verge Motorcycles on kertonut ottavansa Teslan NACS-standardin käyttöönsä.

Pekka Pärnänen, Verge Motorcycles

“Haluamme, että Vergen pyörän omistajilla on pääsy Pohjois-Amerikan laaja-alaisimpaan pikalatausjärjestelmään, jonka vuoksi tulemme hyödyntämään Teslan 17 000 latausaseman verkostoa“, kertoo Vergen Yhdysvaltojen operatiivinen johtaja Pekka Pärnänen (kuvassa).

Vergen ja Kempowerin päätökset kertovat Elan Muskin Teslan suuresta markkinaosuudesta Pohjois-Amerikassa, joka vaikuttaa kaikkien  alueen toimijoiden päätöksiin olla mukana markkinajohtajan ratkaisuissa.

”Rakennamme tällä hetkellä Yhdysvaltojen markkina-avaustamme ja moottoripyörien teslana tämä päätös tuntui meille luonnolliselta ratkaisulta”, kertoo Vergen teknologiajohtaja Marko Lehtimäki.

Myös Kempower sisällyttää kaikkiin Pohjois-Amerikkaaan meneviin ratkaisuihin NACS-toiminnot.

Lisää: Teslan NACS-ratkaisu (LINKKI) ja tiedote SIA:n sivulla (LINKKI), Verge Motorcycles (LINKKI) ja Kempower NACS-uutinen 12.6.2023 (LINKKI).

Aloituskuva: Tesla