HMD helpottaa kännykän akunvaihtoa

Mitä helpompaa laitteen korjaaminen, sitä pidempään voit jatkaa sen käyttöä. Tämä ajattelu on tulossa pian takaisin sillä EU aikoo aikoo velvoittaa laitevalmistajat takaisin ratkaisuihin, jossa akku pitää olla kuluttajan vaihdettavissa. Siihen pyrkii myös HMD Global amerikkalaisen iFixit-palvelun kanssa kahdessa uusimmassa mallissaan.

Nokian tuotemerkillä kännyköitä tuottava HMD Global on tuonut tarjolle uusimman G42-mallin, jossa akku- ja näyttö on kuluttajan vaihdettavissa iFixin työkaluilla ja ohjeilla. 5G-puhelin on jo toinen yrityksen itsekorjattava malli helmikuussa Mobile Worldissa julkistetun G22-mallin perään.

Nokia G22:lle ja Nokia G42 5G:lle voi ostaa sopivat vaihtotyökaluja sekä varaosat amerikkalaiselta nettiyritys iFixitistä. Samalta taholta saa myös  maksuttomia korjausoppaita kännyköiden korjaamiseen.

Nokia-kännykän näyttö- ja työkalut ohjeineen maksaa noin 50 euroa, latausportti 20 ja uusi akku vaihtotyökaluineen 25 euroa.

HMD aikoo jatkaa itsekorjattavien mallien kehittämistä sillä se antaa yritykselle myös keinon erottua monista muista Android-valmistajista.

”Erittäin helppo korjattavuus on jo muodostunut olennaiseksi osaksi tapaamme suunnitella älypuhelimia’’, sanoo HMD Globalin Suomen maajohtaja Kati Tammi.

Verkkokauppayhtiö iFixitin toimitusjohtaja Kyle Wiens on myös innoissaan, että voi HMD Globalin kanssa vahvistaa korjattavuuden trendiä laajemminkin. Yrityksellä on tarjonnassaan työkalut myös Applen ja muutamien muidenkin kännyköiden sekä tablettien akkujen ja näyttöjen vaihtamiseen.

Lisää:  Nokia-kännyköiden varaosat ja korjaustyökalut (LINKKI), muiden valmistajien laitteiden korjaamiseen tarkoitetut iFixitin työkalut (LINKKI) ja korjausohjeet (LINKKI) sekä ammattitason korjaustyökalut ja tuki korjausbisneksen aloittamiseen (LINKKI). Tässä myös aiempi Uusiteknologia.fi:n uutinen 22.2.2023 HMD Globalin G22-mallin korjaussetistä ja tulevista tehdassuunnitelmista (LINKKI).

Kuvat: Nokia ja iFixit