Euroopan suurin tekoälylaboratorio laajenee

Suomalainen tekoäly-yritys Silo AI hakee lisää voimaa pohjoismaisen Combient-yritysverkoston kautta alan johtavana yksityisenä tekoälykehittämönä. Silo AI:n toimitusjohtaja Peter Sarlinin mukaan Combient Group on ainutlaatuinen kumppani tekoälyn teollisen käyttöönoton kiihdyttämisessä ja laajentumisessa Eurooppaan.

Samalla Silo AI ostaa tekoäly-yhtiö Combient Mixin ja nostaa asemaansa alan johtavista tekoälylaboratoriona.  Yhdessä ne muodostavat yhteistyöhankkeessa yhtiön, joka työllistää yli 300 alan osaajaa, joista noin puolella on tohtorin tutkinto konenäön, kieliteknologian, koneoppimisen tai muun tekoälyn osa-alueen parista.

Yritys jatkaa edelleen Combientin yritysverkostoon kuuluvien yritysten palvelua. Yhteistyöverkostoon kuuluu 35 pohjolansuurinta yritystä, kuten Atlas Copco, Epiroc, Ericsson, H&M, Husqvarna, KONE, SAAB, SAS, SEB, Stora Enso ja Wärtsilä.

Silo AI:n toisen perustaja-puheenjohtaja Tero Ojanperän mukaan yhteistyö tuo myös yhteen alueen viimeisinpää tutkimusta, tuotekehitystä sekä vankkaa teollisuusosaamista.

Silo AI jatkaa myös muiden tutkimuskumppaneidensa, kuten WASP:n (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program) ja eri yliopistojen sekä eurooppalaisten tekoälytoimijoiden kanssa. Lisäksi Silo AI:n tytäryhtiö SiloGen edistää myös suurten kielimalliteknologioiden (LLM) kehittämistä ja sovellustyökaluja, joiden avulla voidaan rakentaa kestäviä ja luotettavia eurooppalaisia kielimalleja.