Älylaitteisiin tarkkaa paikannusta UWB-tekniikalla

Murata on toteuttanut kaksi uutta UWB-kehityskorttia MobileKnowledgen kanssa älylaitteiden tarkkaan paikannukseen. Uutuuskorttien avulla voidaan nopeuttaa IoT-laitteiden kehitystyötä ja markkinoille tuontia. Korteilla oleva NXP:n UWB-tekniikka tukee taajuusaluetta 6250-8250 MHz.

Mobile Knowledgen MK UWB Kit SR150/SR040 -korttien avulla voidaan arvioida UWB-tekniikoita Applen ja Android-pohjaisten mobiililaitteiden kanssa. Niistä MK UWB Kit RTLS tukee sisätilojen tarkkaa paikannusta TDoA eli saapumisaikaerotekniikalla.

UWB-kehityssarjat sisältävät japanilaiset Murata Type 2BP- ja Type 2DK NXP -pohjaiset moduulit. Niistä on tarjolla valmiit esittelysovellukset  ja referenssilaitteistot, mukaan lukien Arduino-yhteensopivat kehityskortit 3D Angle of Arrival (AoA) -tuella sekä referenssiohjelmistot.

Korttien UWB-moduulina toimii Murata Type 2BP, joka sisältää NXP:n valmistaman Trimension SR150 UWB -piirisarjan TSR040. Se tarjoaa etäisyyden 3D AoA:lla. QN9090:n (Bluetooth LE + MCU -piirisarja) avulla. 2DK voi toimia yhdellä nappiparistolla pitkään.

Kummatkin moduulit ohjaavat PHY/MAC-toimintaa IC:n sisällä FiRa-konsortiumin määritysten mukaisesti, mikä tuo yhteentoimivuuden useimpien IoT-ekosysteemin kanssa.

Lisää: MobileKnowledge (LINKKI), kehityskortit (LINKKI) ja Muratan NXP-moduulit (LINKKI), Type 2BP (LINKKI) ja Type 2DK (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Taustaa: UWB eli Ultra Wideband on radiotekniikka, jossa tieto lähetetään äärimmäisen lyhyinä ja pienitehoisina pulsseina hyvin laajalla taajuuskaistalla taajuusalueella 6-8,5 MHz. Sitä voidaan hyödyntää paikantamaan esimerkiksi esineitä sisätiloissa ilman satelliittipaikannusta tai Bluetoothia. UWB-ratkaisuja käytetään myös tiedonsiirtoon, mutta sitä käytetään myös autojen avainratkaisuissa. Lisää UWB-ratkaisuista (LINKKI) sekä UWB- ja Bluetooth-paikannuksen erot (LINKKI).