Suomalais-EMS osti amerikkalaisyrityksen

Suomesta maailmalle pääosin jo ponnistanut sopimusvalmistaja Incap ostaa amerikkalaisen elektroniikan sopimusvalmistusyritys Pennatronicsin. Kauppasumma on 18,6 miljoonaa dollaria eli noin 17,1 miljoonaa euroa. Kaupalla Incap saa Pennsylvanista läheltä Pittsburgia modernin 6000 neliön elektroniikkatehtaan.

Ostettu Pennatronics tarjoaa Incapin tavoin elektroniikan sopimusvalmistuspalveluita, kuten piirilevyjen kokoonpanoa, lopputuotteiden kokoamista sekä suunnittelu- ja hankintapalveluita. Sen liikevaihto oli 31.3.2023 päättyneellä tilikaudella oli 30 miljoonaa dollaria ja käyttökate 2,9 miljoonaa dollaria. Tilikauden tulos oli 1,6 miljoonaa dollaria.

Vuonna 1999 perustetulla sopimusvalmistusyritys Pennatronicsilla on Panasonicin ja Elecrovertin koneilla varustettu elektroniikkatehdas Californian kaupungissa lähellä Pittsburghia. Väkeä tehtaalla on 102. Uudesta tehtaasta Incap saa lisää voimaa ja pitkällä aikavälillä ristiinmyyntimahdollisuuksia ja synergiaetuja esimerkiksi materiaalihankinnoissa. Lisäksi tehdas täydentää Incapin nykyisiä tuotantolaitoksia, joita on Virossa, Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Slovakiassa.

Pennatronicsin aiemmat omistajat Ralph B. Andy ja Keith D. James ovat sitoutuneet yrityskaupan jälkeen tukemaan Incapia siirtymäkauden ajan.  Incap maksaa yrityksestä 18,6 miljoonaa euroa, johon sisältyy myös enintään 3,0 miljoonan dollarin (2,8 miljoonan euron) tuloksesta riippuva lisäkauppahinta. Kauppa maksetaan käteisellä lukuun ottamatta noin 1,6 miljoonaa dollaria (1,5 miljoonaa euroa), joka maksetaan Incapin osakkeina.

Lisää: Incap Oyj (LINKKI) ja Pennatronics Inc (LINKKI).