Korttimaksu tulee sähköautojen latauspisteisiin

Sähköautojen latausverkostojen laajetessa tulee mobiilisovellusten lisäksi tarjolle perinteinen korttimaksaminen on saamassa kannatusta. Äskettäin kotimainen Virta julkisti Mastercardin kanssa uuden maksukioskin, joka tukee mobiilisovellusten lisäksi korttimaksamista.

Vaikka useimmat nykyiset sähköauton omistajat suosivat latauspalveluiden tarjoajien mobiilisovelluksia päivittäisessä lataamisessa, korttimaksuvaihtoehto on noussut kyselyissä eurooppalaisten sähköautoilijoiden toivelistan kärkeen. Esimerkiksi Mastercardin omassa selvityksessä 65 prosenttia vastaajista piti korttimaksamista hyvänä ideana.

”Universaalin ja helppokäyttöisen maksumahdollisuuden puute latauspisteillä on pitkään ollut sähköautoilun kipukohta. Siksi olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Virran ja Worldpayn kanssa määrittääksemme sähköautojen lataamisen maksukokemukselle uuden mittapuun ja edistääksemme näin kestävää liikkumista”, sanoo Erik Gutwasser, Mastercardin Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtaja.

Suomalaisen Virran maksukioski tekee korttimaksumahdollisuuden tarjoamisesta taloudellisesti kannattavaa latauspisteiden omistajille. Kustannustehokkuus ja nopea käyttöönottoaika perustuvat Virta Payment Kioskin kykyyn käsitellä useita yksittäisiä latureita samalla latausasemalla sekä mahdollisuuteen jälkiasentaa se jo olemassa oleville AC- ja DC-latauspisteille.

Virta Payment Kiosk on saumattomasti integroitu osaksi Virran latauspalvelua latauspisteiden omistajille, ja se on saatavissa kaikille Virran palveluun liitetyille latauspisteille Euroopassa. Ratkaisu täyttää nykyiset (PSD2) ja odotettavissa olevat (tuleva PSD3 ja AFIR) lainsäädännön vaatimukset.

’’Odotamme maksukioskien nostavan latausasemien käyttöastetta erityisesti vilkkaasti liikennöidyillä julkisilla paikoilla houkuttelemalla kertaluontoisia kävijöitä nopealla ja kätevällä latauksella”, sanoo Virran kehitysjohtaja Elias Pöyry, joka on myös yksi suomalaisyrityksen perustajista.

Korttimaksamisen käyttöönotto alkaa latauspisteistä Ruotsissa ja Suomessa sekä valituista avainkohteista Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Euroopassa laajentuminen tapahtuu vuoden 2025 loppuun mennessä. Kaikkiaan Virran latausalustoja on noin 90 000 kaikkiaan 35 eri maassa.

Kuva: Virta