Tetra-verkoista tunnistettu haavoittuvuuksia

Hollantilainen NLFoundation -tutkijaryhmä on ilmoittanut haavoittuvuuksista viranomaisten käyttämässä Tetra-tekniikassa, jota käytetään myös Suomessa viranomaisverkko Virvessä. Suomessa Virveä operoiva Erillisverkot on kertonut kuitenkin ettei viestinnän luottamuksellisuus ole vaarantunut.

Erillisverkot on selvittänyt Tetra-verkon haavoittuvuutta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja järjestelmätoimittajan kanssa.  Tilanteesta on myös tiedotettu myös verkon käyttäjäorganisaatioita.

Erillisverkkojen mukaan   haavoittuvuudet eivät vaaranna tämänhetkisenarvion mukaan viranomaisviestinnän luottamuksellisuutta. Tutkijaryhmä NLFoundation on luvannut jakaa tarkempaa tietoa haavoittuvuuksista elokuun 9. päivänä alkavan  Black Hat USA -konferenssin yhteydessä.

Suomen osalta Erillisverkot lupaa palata asiaan selvitysten jälkeen.

Lisää: Tetra Radio For Critical Comms Is Vulnerable, Researchers Show 24.7.2023 (LINKKI) ja Erillisverkkojen suomenkielinen tiedote (LINKKI) asiasta. Tässä lisäksi Tetra-verkkoja käsitelleet aiemmat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).