Tech Runway esittellee uusinta lentoteknologiaa – droneista koptereihin

Elokuun lopussa Pyhtäällä järjestettävillä Tech Runway -tapahtumassa on esillä tulevaisuuden ja teknologioiden lisäksi ensimmäistä kertaa monia uusia lentokonemalleja. Mukana on lähes 50 alan yritystä. Nykymallien lisäksi uudet sähköiset lentotekniikat droneineen ovat esillä tulevassa tapahtumassa.

Neljättä kertaa Helsinki-East Aerodromelle, Pyhtäälle torstaina 31.8. järjestettävä Tech Runway on järjestäjän mukaan nyt entistäkin suurempi ja kansainvälisempi. Koti- ja ulkomaisten esiintyjien lisäksi asematason näyttelyssä on nyt esitteillä myös kattaus uusia lentokoneita, kuten Cessnan uudet 206 ja 208 Caravan, Beechcraftin taksikone King Air 360, Bellin uusimmat helikopterit 505 ja 429,  Pilatus PC-12 NGX, Airbus ACH130 sekä Diamond DA62.

Noin 50 näytteilleasettajan joukossa esillä on myös Patrian modernia lentokoulutuskalustoa, ilmavoimien yhteyskone, isoja työdrooneja, miehittämättömiä ilma-aluksia ja muita tulevaisuuden ilmaliikenteen innovaatioita.  Seuraava kehitysvaihe on siirtymä sähköiseen liikenteeseen, dronelogistiikkaan ja ilmatakseihin. Näistä aiheista lisää näyttelyosastoilla ja seminaariosuudessa.

Nykyisten ja tulevaisuuden lentolaitteiden lisäksi messuosastoilla nähdään tulevaisuuden lentokenttä- ja kunnossapitoratkaisuja, satelliittiteknologiaa ja muuta ilmailun tuotekehitystä. Seminaariohjelmassa on järjestäjän mukaan entistä suuremmassa roolissa ovat kaupallisten sovellusten lisäksi yhteiskunnalliset tarpeet ja ilmaliikenteen murros.

Järjestäjä odottaa Pyhtäälle noin tuhat ilmaliikenteen ammattilaista, opiskelijaa ja toimialasta kiinnostunutta. Ohjelma koostuu asematasolla lentokonenäyttelystä, noin 50 messuosastosta ja iltapäivän seminaariosuudesta kansainvälisine puhujineen. Ohjelma on tulossa julkistukseen lähiaikoina tapahtuman nettisivulla.

Lisätietoa: Tech Runway, 31.8.2023, Pyhtää (LINKKI) ja uutisia aiemmista Tech Runway-tapahtumista Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Tech Runway 2022