Tunnista autosi kolarivauriot kännykällä

Ruotsalaistaustainen CAB Group on kehittänyt älykkään kännykässä toimivan kuvaussovelluksen, jonka avulla voidaan yksinkertaistaa ajoneuvon kolaritietojen välitystä vakuutusyhtiöön. 

Verkossa toimivaan järjestelmään on syötetty miljoonia kuvia vaurioituneista autoista, joiden kautta tekoäly pystyy tunnistamaan kuvista eri autojen korimallit, vaurion tyypin, sijainnin ja laajuuden sekä myös, onko auto likainen, luminen tai heijastaako valoa.

’’Viisi vuotta sitten halusimme tutkia, voidaanko valokuvien perusteella tehdä luotettava analyysi vaurioituneesta ajoneuvosta. Etsimme kumppania tähän tarkoitukseen ja aloitimme yhteistyön espanjalaisen Bdeo Technologies -yhtiön kanssa.’’, kertoo CAB Group Finland Oy:n avainasiakaspäällikkö Hannu Vuorinen.

CAB Smart Damage Analysis -sovellus antaa lopputuloksena indeksiluvun vauriohavaintojen varmuudesta. Tämä tieto kulkee vakuutusyhtiölle sekä vauriokorjaamolle. Tällä hetkellä tekoälyn itseanalyysi tuottaa yhtiön mukaan 80–95 prosentin varmuusindeksin. Jos auto on kuitenkin esim. niin likainen, ettei vaurion tunnistaminen onnistu, niin se viedään korjaamoon tarkastettavaksi.

’’Uusi ohjelmamme helpottaa ja nopeuttaa korjausprosessia. Valokuvat tulevat korjaamolle hyvälaatuisina ja loogisessa järjestyksessä. Korjaamolla ei mene aikaa kuvaamiseen eikä tarkastukseen, vaan se voi keskittyä ajoneuvojen korjaamiseen’’, sanoo CAB Group Finland Oy:n Vuorinen.

Hänen mukaansa vauriotapauksessa ohjelma opastaa autoilijaa ajoneuvon kuvaamisessa ja lähetettyään kuvamateriaalin, saa hän heti tiedon vauriokorjaamoista sijaintinsa mukaan. Ja tulevaisuudessa järjestelmä laskee myös korjauskustannukset. Uuden sovelluksen on kehittänyt CAB Group toimii kaikissa Pohjoismaissa sekä Saksassa ja Baltiassa. Pääkonttorimme sijaitsee Örebrossa.

Lähde: Teemu Simola/Editor Helsinki

Kuva: CAB Group