Suomalaisen mobiiliyrityksen nousu ja tuho

Oululainen Uros ja yrityksen pääomistaja Jyrki Hallikainen ovat pääosassa MTV3:ssa esitettävässä Mobiiliruhtinaan tarina -dokumentissa. Hallikaisen aiempi tausta on Nokian lisäksi Oulussa toimineessa Microcellissä, joka suunnitteli kännyköitä Ericssonille.  Kaikki kolme osaa ovat katsottavissa myös MTV3:n katsomo-palvelussa.

Alkuaan maksukanava C Morelle tehdyssä mobiilidokumentissa toimittaja Susani Mahadura lähtee Kemin kautta Sveitsiin selvittämään, kuka Uroksen perustaja Jyrki Hallikainen oikein on ja mitä tapahtui yrityksen huimalle nousulle, joka päätyi konkurssiin kaksi vuotta sitten.

Maanantaina 21.8 kello 22.35 MTV3-kanavallla esitettävässä ensimmäisessä jaksossa avautuu tapahtumaketju, jossa hetkeä aiemmin miljardiliikevaihtoa raportoinut ja jäähalleja sponsoroinut Uros haetaankin yhtäkkiä konkurssiin ja perustaja Jyrki Hallikaista epäillään erilaisista talousrikoksista. Hän toimi 1990-luvulla Nokiassa ja perusti vuonna 1997 kännykkäsuunnitteluun keskittyneestä Microcellistä, joka myytiin 2003 yhdysvaltalaiselle Flextronicsille. IoT-tekniikkaa ja verkkovierailuratkaisuja kehittäneen Uroksen Hallikainen perusti vuonna 2011.

Kolmiosainen dokumenttisarja ensimmäinen osa esitetään MTV3:ssa 21.8 kello 22.35 alkaen ja uusitaan perjantaina 25.8 kello 15.00 alkaen. Sarjan kakkososa esitetään MTV3:lla maanantaina 28.8. kello 22.35 sekä uusintaan 1.9. kello 13.30 alkaen.  Kolmas eli päätösosa tulee MTV3:lla maanantaina 4.9 kello 22.35 ja uusintana perjantaina 8.9 kello 12.30 alkaen. Kaikki kolme osaa ovat myös katsottavissa MTV3:n katsomo-palvelussa.

Lisää: Uros – mobiiliruhtinaan tarina -tiedot MTV3  (LINKKI), dokumenttisarjan esittelyvideo Youtubessa (LINKKI) ja Wikipedian tiedot Microcellisstä (LINKKI) sekä Uroksesta (LINKKI).

Kuva: Sarjan esittelyvideolta Cmoressa, nyt sarja myös vapaasti MTV3-kanavalla ja MTV3:n katsomo-palvelussa.

Päivitetty 22.8.2023