Bittium aloittaa yt-neuvottelut

Oululainen teknologiakehittäjä aloittaa yt-neuvottelut enintään 80 työntekijän vähentämiseksi tai lomauttamiseksi. Lisäksi yritys lopettaa Meksikon ja Singaporen yrityksensä.
Uudelleenjärjestelyiden taustalla on yrityksen mukaan toiminnan kehittäminen kohti itsenäisiä liiketoimintayksiköitä. Muutosneuvottelut koskevat kaikkia tytäryhtiöitä Suomessa ja neuvottelujen piirissä on noin 600 työntekijää.
Jo aiemmin Bittium on kertonut kehittävänsä toimintaansa kohti itsenäisiä liiketoimintayksiköitä, jotka ovat Defense & Security, Medical Technologies ja Connectivity Solutions.
Yhtiö hakee muutoksella toimintoihinsa selkeämpää fokusta, kasvua ja tuloksentekokyvyn parannusta.
Uudistus tullaan saattamaan päätökseen vuoden 2023 aikana ja yhtiö aloittaa uuteen rakenteeseen pohjautuvan segmenttiraportoinnin  viimeistään vuoden 2024 alusta.
Bittium on jatkaa myös muita muutostoimenpiteitä. Yhtiö on päättänyt sulkea esimerkiksi Meksikon ja Singaporen toimipisteensä ja lopettaa näissä maissa toimivien tytäryhtiöidensä (Bittium Mexico S.A. de C.V. ja Bittium Singapore Pte. Ltd.) toiminnat.
Uusilla toimenpiteillä yhtiö tavoittelee noin kuuden miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä, joka tukee mikä yrityksen tavoitetta saavuttaa yli 10 prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu ja 10 prosentin liikevoittotaso vuonna 2024.