Nopea gigabitin kytkinpiiri teollisuuteen

Microchip on julkaissut uudenlaisiin teollisuussovelluksiin aiempaa tehokkaamman LAN9662 Gigabit Ethernet -kytkinpiirin. Uutuus on suunniteltu erityisesti Profinet RT- ja v2.4 TSN- ja OPC:n UA PubSub -verkkoja ajatellen.

Digitalisoituva teollisuusautomaatio vaatii ratkaisuilta aiempaa nopeampia verkkoja, joten niissä käytettäviltä komponenteilta vaaditaan myös uusia suoritustasoja. Sihen vastaa myös Microchip ARM:n 600 megahertsin Cortex A7-pohjaisella gigabitin Ethernet -kytkinpiirillä.

Uutuudessa on neljä porttia, audio-videosilta sekä aikaherkän verkon tuki (AVB/TSN) ja kaksi integroitua 10/100/1000BASE-T PHY:tä. Piiri pystyy valmistajan mukaan tarjoamaan erittäin alhaisen vasteen myös ketjutetuissa verkoissa. Teollisten Ethernet-sovellusten tukemiseksi piirin Real-Time Engine (RTE) mahdollistaa myös Ethernet-kehyksen muokkaamisen reaaliaikaisesti tiedonsiirron aikana.

Microchipin uusi LAN9662 tukee gigabitin nopeuden lisäksi liitäntää 2.5 gigabittiä sekunnissa nopeudella toimiviin IEEE 802.3bz Ethernet verkkoihin SGMII+ kytkennän kautta. Piiri on yhteensopiva keskeisten alan standardien, kuten OPC Unified Architecture (OPC/UA) ja Profinet-ohjelmistopinon kanssa.

Uutuuspiirillä voidaan toteuttaa konfiguroitavien liitäntöjen avulla vmyös erilaisia fyysisiä kerroksia tai yhteyksiä. Uutuus tukee myös vähintään kahta RGMII/RMII-liitäntää sekä kahta 1000BASE-X/SerDes/2.5GBASE-X/KX- ja Quad-SGMII/Quad-USGMII-liitäntää.

Kytkinratkaisujen kehitystä varten on tarjolla kokeilukortit EVB-LAN9662 ja EVB-LAN9662-Carrier Board. Ohjelmistotueksi on Switch API, Microchipin reaaliaikainen MERA-API sekä BSP, LinuxSwitchdev ja P-NET Profinetin ohjelmopaketti.

Lisää: Microchip (LINKKI), piiritiedot (LINKKI), koekortit (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).