Elisa korvaa 3G-verkon uudemmilla 4G- ja 5G-tekniikoilla

Elisa tuo Turun ja lähikuntien asiakkailleen loppuvuoden aikana uusinta 5G-verkkoteknologiaa ja luopuu 3G-verkosta. 20 vuotta hyödynnetyn 3G-verkon taajuudet käytetään uusimpien 4G- ja 5G-yhteyksien parantamiseen.  Elisa jatkaa Turun seudulla edelleen 2G-verkon tukeaan.

Elisa päivittää syksyn ja talven aikana Turun alueen 5G-mobiiliyhteydet entistä kyvykkäämmiksi. Samalla Elisa laajentaa 4G-verkkoa kattamaan poistuvien 3G-verkon kuuluvuusalueet. ’

’Turussa tukiasemia sijaitsee niin tiheässä, että yksittäisten tukiasemien päivitystyö ei vaikuta isosti verkon käyttäjän elämään’’. kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen. 

Yritysten hyödyntämien IoT-laitteiden käyttö on Elisan mukaan jatkossa mahdollista 2G- sekä 4G-verkoissa laitteen ja liittymän teknologiasta riippuen.  Silti IoT-laitteiden  kohdalla kannattaa Elisan mukaan tarkistaa, mitä teknologiaa laite nykyisellään käyttää ja siirtyä kohti kehittyneempiä 4G-ratkaisuja.

Lisää: 3G-verkon päättymiseen liittyviä uutisjuttuja Uusiteknologia.fi:ssä  (LINKKI).