Lisää ARM-tehoa Linux-laitteisiin

Markkinoiden verkkolaitteet rakentuvat entistä useammin Linuxille, joka tarjoaa kehittäjille aiempaa parempaa laajennettavuutta ja ohjelmoinnin helppoutta.  Piirivalmistaja NXP on tuonut nyt Linux-reunalaitteisiin uuden ARM-pohjaisen i.MX91-piiriperheen, joka mahdollistaa joustavasti päivitettyjen tai uusien protokollien nopean käyttöönoton.

NXP:n uusi i.MX 91 -perustuu ARM:n Cortex-A55-suoritinytimeen, joka toimii jopa 1,4 GHz:n taajuudella. Piirissä on tuki LPDDR4-muistille ja yhteyksiin kaksi gigabitin Ethernet-liitäntää ja kaksi USB-porttia.

Piirin integroitu EdgeLock-suojattu alue tarjoaa myös suojausominaisuuksia, kuten elinkaarihallinnan, hälytyksen piirin tietojen peukaloinnista ja suojatun käynnistyksen sekä selkeän etenemispolun tarvittaviin sertifiointeihin. NXP lupaa toimittaa piiriä vähintään 15 vuotta.

Uusi i.MX 91 -prosessoriperhe tarjoaa valmistajan mukaan optimoidun yhdistelmän suojausta, ominaisuuksia ja energiatehokasta suorituskykyä, joita tarvitaan esimerkiksi seuraavan sukupolven Linuxiin rakentuvissa IoT-ratkaisuissa ja teollisuuden sovelluksissa.

Uusi i.MX 91 on saatavana myös pakettina yhteiskehitetyn ja kustannusoptimoidun virranhallintaratkaisujen kanssa. Langattomia yhteyksiä varten on tarjolla esimerkiksi Matteriin monoliittinen IW612- kolmiradioperhe, joka tukee myös Wifi6:ta, Bluetooth 5.2:ta ja 802.15.4:ää.

Lisää: NXP (LINKKI), tuotetiedot i.MX91 (LINKKI), taustaa (LINKKI) ja oheispiiri IW612 (LINKKI) sekä jakelijat Suomessa (LINKKI).