Etteplan ostaa lisää autoelektroniikan osaamista

Suunnitteluyritys Etteplan laajentaa Ruotsin toimintojaan ostavansa auto- ja valmistavan teollisuuden suunnitteluyritys High Vision Engineering Swedenin. Kaupan myötä yrityksen 40 työntekijää siirtyy Etteplanin palvelukseen Göteborgissa.

Kaupalla Etteplan laajentaa ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -alueen johtaja Tero Leppäsen mukaan osaamistaan ajoneuvokantojen sähköistyksen sekä elektroniikan, ohjelmistojen ja verkottuneiden ajoneuvojen osalta.

”Kaupan kautta yritys vahvistaa asemaansa auto- ja valmistusteollisuudessa Länsi-Ruotsissa”, kertoo yrityskaupan tiedotteessa myös Etteplanin Ruotsin ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -yksikön johtaja Magnus Frey.

Etteplan on tehnyt viime vuosina moniayritysostoja. Kaksi vuotta sitten yritys hankki tanskalaisen TekParnerDK:n ja vuosi sitten sulautetun tekniikan ruotsalaisen Syncore Technologiesin sekä tänä kesänä automaatiosuunnitteluyritys LAE Engineeringin Saksasta.

Etteplanin palveluksessa on kaikkiaan noin 4000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Nasdaq-pörssissä.

Lisää: Etteplan (LINKKI), High Vision Engineering AB (LINKKI) ja Etteplanin laajentumista käsitelleet aiemmat uutiset Uusiteknologia.fissä (LINKKI).

Kuvituskuva: Etteplan osti vuosi sitten ruotsalaisen sulautettua elektroniikkaa kehittävän Syncore Technologiesin.