Google esittelee Haminassa ja Kotkassa datakeskustekniikoitaan

Entiseen Summan paperitehtaaseen sijoitettu Googlen Haminan datakeskus ei ole avoinna yleisölle, mutta yritys haluaa nyt  esitellä käyttämiään tekniikoita. Euroopan kierroksella oleva esittelykontti on esillä  Kotkassa 20.9 ja vielä torstaina Haminassa 22. syyskuuta.

Googlen Euroopan Data Center & Sustainability Tour -esittelyauto saapuu Kotkan Satama Areenalle 20. syyskuuta osana Kymenlaakso Summit -tulevaisuusseminaaria, jonka jälkeen kontti siirtyy torstaiksi 22.9 Haminan kaupungintalolle. Suomen lisäksi esittelykontti tekee syksyn ajan matkaa ympäri Eurooppaa.

“Datakeskukset ovat välttämättömiä yhteiskunnan digitalisoitumisen näkökulmasta. Turvallisuussyistä ulkopuolisille ei ole kuitenkaan niihin pääsyä, joten monille on epäselvää, mitä keskuksen sisällä oikein tapahtuu”, sanoo Googlen Pohjoismaiden datakeskusten päällikkö Niels Martin Andersen.

Googlen tavoitteena on esittelykontillaan avata suurelle yleisölle datakeskusten toimintaa tarkemmin suurelle yleisölle sekä tarjota vastauksia, esimerkiksi mikä merkitys esimerkiksiHaminan datakeskuksella on internetin jokapäiväiseen käyttöön, mitä sen sisältä löytyy, ja miten keskus tukee vihreää siirtymää. Samalla voi tavata Googlen henkilökuntaa.

Googlen Haminan datakeskus on halunnut näkyä jo aiemmin  ja on vuodesta 2021 alkaen tehnyt alueellista yhteistyötä esimerkiksi Suomen koodikoulun kanssa tavoitteenaan tarjota opettajille oppeja ja työkaluja, joiden avulla he voivat opettaa koululaisille koodaamista ja robotiikkaa. Code School Kymenlaakso -niminen ohjelma on kouluttanut tähän mennessä 104 opettajaa Haminan, Pyhtään ja Kotkan ala-asteilta.

Lisää: Googlen Haminan datakeskusta käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).