Alihankinta on myös elektroniikkaa ja IoT-tekniikkaa – kävijöitä lähes 17 000

Teollisuuden alihankinnan päätapahtuma starttasi tiistaina Tampereen. 35-vuotista taivaltaan juhlivan tapahtuman teemana on globaali paikallisuus. Metallin ja kumin lisäksi esillä on runsaasti elektroniikan sopimusvalmistajia sekä IoT- ja muuta IT-tekniikkaa tarjoavia suunnittelu- ja konsulttiyrityksiä.  Päivitetty 29.9.2023: Kävijöitä tapahtuma keräsi tänä vuonna lähes 17 000.

Tämän vuotisen Alihankinta-messujen kumppaniyritys on ajan hengen mukaisesti puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualueen Patria, joka on rakentanut Suomeen vahvan puolustusteollisuudessa osaamisen ja hyödyntää nyt sitä kansainvälisessä kasvussa. Esillä on rautaa ja uusinta huipputekniikkaa jolla on maailmalla menekkiä, mutta myös yhteistyötarpeita teollisuuden kanssa.

’’Teollisuuden haasteet ovat yhteisiä ja tuorein tieto sekä tulevaisuuden näkymät kiinnostavat yli toimialojen ja siksi verkottuminen muiden toimijoiden kanssa on tärkeää. Samasta syystä myös Tampereen Alihankinta-tapahtuma on Patrialle tärkeä kohtaamispaikka tällä alalla’’, sanoo Patrian Operations-yksikön vetäjä Manu Skyttä Tampereen Alihankinta-tapahtumasta. Hän on myös tapahtuman avaajana yhdessä Tampereen pormestari Kalervo Kummola kanssa.

Messujen teemaa ”Globaali paikallisuus” avataan messuilla ja sen osastoilla paikallisesta osaamisesta kansainväliseen tuotantoon ja logistiikkaan. Siinä puhuttaa toimitusvarmuus, tuotannon sijoittuminen globaalisti, paikallinen osaaminen ja tuotanto sekä maailmanlaajuiset yhteydet.

Päälavalla puhutaan lisäksi kestävästä taloudesta, maailmanpolitiikasta, kilpailueduista, ennakoinnista ja teknologioista sekä vastuullisuudesta. HEAT Stage -lava syventyy  erityisesti Globally Local -teemaan alan ykkösasiantuntijoiden johdolla.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee messuilla vuoden päähankkijan että vuoden alihankkijan. Myöhemmin iltapäivällä Business Tampere jakaa myös valtakunnallisen Vuoden teollisuusteko -tunnustuksen(LINKKI, palkinnot päivitetty 26.9.2023).

Tampereen messujen halleissa on tällä kertaa esillä yli tuhat yritystä ja tahoa. Mukana on metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja tarjoavia sekä alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuman yhteydessä järjestetään  eri alueiden seminaareja tulevaisuuden tekijöistä robotiikkaan.

Tapahtuma jatkuu aina torstaille 28.9 asti, mutta  lauantaina 30.9 järjestetään Tampereen keskustorille lisäksi osin tapahtumaan liittyvä Isot koneet -tapahtuma, joka on kaikille avoin näytöstilaisuus.

Alihankinnan järjestävät  Tampereen Messut yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu vuosittain jo vuodesta 1988 lähtien.

Päivitys 29.9.2023: Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Messuilla esittäytyi yli tuhat näytteilleasettajia yhteensä 17 eri maasta. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 1.–3. lokakuuta 2024 ja tapahtuman  teemana on tekoälyllä tuottavuutta. Tapahtumassa syvennytään tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytännön ratkaisuihin parantaa alihankintateollisuuden tuottavuutta.

Lisää: Alihankinta23, Tampere 26.-30.9.2023 (LINKKI), Alihankinnan näytteilleasettajaluettelo (LINKKI), seminaariohjelmat (LINKKI) sekä tietoa lauantain 30.9. Isot koneet -tapahtumasta (LINKKI).

Kuvituskuva: Tampereen messut, Alihankinta 2021