Valmet Automotiven akkutoiminnot vuoden alihankkijaksi

Tampereella valittiin vuoden 2023 alihankkijaksi Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja, joka kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja -järjestelmiä niin autoteollisuuden kuin muiden alojen toimijoiden käyttöön. Vuoden päähankkijaksi nimitettiin Riihimäellä toimiva asevalmistaja  Sako. Vuoden teollisuusteko-palkinnon sain Sandvik.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n on myöntänyt palkinnot vuoden 2023 Alihankkijalle ja Päähankkijalle julkistettiin Alihankinta-messujen avajaisissa tänään Tampereella alkaneilla Alihankinta-messuilla.

Vuoden alihankkija -kunniakirjan vastaanottivat Valmet Automotiven Salon akkutehtaan Kimmo Suupohja ja markkinoinnista vastaava Katja Luoma.

Palkinnon perustelujen mukaan Valmetin EV Systems on kyennyt reagoimaan markkinoiden muutoksiin ripeästi: ensimmäinen suursarjatuotantoon soveltuva akkutehdas aloitti toimintansa Salossa vuonna 2019, toinen Uudessakaupungissa syksyllä 2021 ja kolmas Saksan Kirchardtissa vuoden 2023 alkupuolella.

Vuoden päähankkija diplomin vastaanottivat Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen ja hankintapäällikkö Heikki Taneli.

’’Valmet Automotiven kasvutahti akkuliiketoiminnassa hakeekin vertaistaan, ja tästä yrityksen liiketoimintalinjasta on lyhyessä ajassa kehittynyt sekä merkittävä työllistäjä Suomessa että varteenotettava toimija globaaleilla markkinoilla”, perustelee valintaa Logyn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

”Valmet Automotiven akkuliiketoiminnalle on suuri kunnia tulla palkituksi Vuoden Alihankkijana’’, kiitti palkinnosta julkistustilaisuudessa Valmet Automotiven Salon akkutehtaan johtaja Kimmo Suupohja.

Logy ry palkitsi Valmet Automotiven lisäksi vuoden päähankkijana riihimäellä toimivan asevalmistaja Sakon, joka tunnetaan maailmalla metsästys-, sotilas- ja urheilukivääreistään. Yritys on tätä nykyä osa italialaista Beretta-konsernia.

Alihankintamessuilla jaettava vuoden alihankkija ja päähankkija -palkintoja on myönnetty vuodesta jo 1987 lähtien. Valinnat tekee Logy ry:n  Alihankinnan palkintovaliokunta. Tunnustusten tarkoituksena on edistää suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.

Vuoden teollisuusteko-tunnustus Sandvikille

Alihankinnassa jaettiin myös vuoden teollisuusteko -tunnustus. Tällä kertaa palkinnon sai teollisuusyritys Sandvik laajan ja vaikuttavan verkostotyön tekemisestä. Messujen tilaisuudessa palkinnon otti vastaan Sandvikin teknologiajohtaja Jani Vilenius viime vuoden voittajalta, Valmet Automotiven tuotantojohtaja Antero Karhulta.

”Olemme tehneet viime vuoden aikana merkittävän teknologialoikan lanseeratessamme maanalaisen, täysin sähköisen ja autonomisen konseptikoneen kaivosasiakkaillemme”, totesi teknologiajohtaja Jani Vilenius Sandvikilta. Hänen mukaansa pitkäjänteinen yhteistyö yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa, sekä muiden yhteistyökumppaniemme kanssa on Sandvikille tärkeää ja isossa osassa menestystä.

Kuvituskuva: Valmet Automotive ja palkitsemiskuvat Tampereen messut/Jyri Kivimäki.

Päivitetty