Pieneen ohjaimeen nopea I3C-liitäntä

Microchip on tuonut ensimmäisen pienikokoisen mikro-ohjainperheen, joka tukee nopeaa I3C-liitäntää esimerkiksi antureiden liittämiseen. I3C liitäntä tukee 1.0 – 3.6 voltin käyttöjännitettä sekä tiedonsiirtoa aina 12.5 MHz;n kellotaajuuteen saakka.

Microchipin PIC18-Q20-ohjainpiirit on suunniteltu tilaa säästäväksi ja helposti liitettäväksi monilla jännitealueilla toimiviin laitteisiin. Ne tukevat I3C:n lisäksi kaikkia yleisiä liitäntästandardeja kuten UART sarjaportti, DMX, DALI, LIN, SPI ja I2C.

Ohjainpiirin Improved Inter Integrated Circuit (I3C) on nopeasti yleistyvä ratkaisu suuria tiedonsiirtonopeuksia tarvitsevien antureiden liittämiseen. Nykyiseen I2C:hen verrattuna I3C tarjoaa suuremmat siirtonopeudet ja pienemmän virrankulutuksen. Se on silti myös yhteensopiva I2C:n kanssa.

Uutuusohjaimesta löytyy myös 10-bittinen AD-muunnin sisään rakennetulla jännitereferenssillä. Piirien maksimi toimitaajuus on 64 megahertsiä ja niissä voi olla jopa 64 kilotavua flash-muistia. Piirit on pakattu a3 x 3 millimetrin kokoisiin 14- ja 20-nastaisiin koteloihin.

PIC18-Q20-piirit sopivat esimerkiksi reaaliaikaiseen ohjaukseen, kosketustunnistukseen ja liitostehtäviin. Ne tarjoavat konfiguroitavia oheislaitteita ja useita tietoliikennerajapintoja jännitealueiden välillä ilman ulkoisia komponentteja.  Piirin käyttöjännitealue on 1.8 voltista 5.5 volttiin.  IO-liitännät ovat MVIO-tyyppiä, ja voivat toimia jännitealueella 1.62-5.5 volttia

Microchip tukee uutta PIC18-Q20 MCU-perhettä MPLAB X ja MPLAB Xpress Integrated Development Environments (IDE) ja MPLAB Code Configurator (MCC) -ympäristöillä. Kokeilusarjan tyyppi on PIC18F16Q20 Curiosity Nano Evaluation Kit.

Lisää: Microchip (LINKKI), I3C (LINKKI), PIC18-Q20-tuotetiedot (LINKKI, pdf) ja ohjelmointi (LINKKI, pdf) sekä tulossa oleva I3C-MIPI-webinaari (LINKKI).