Telia testasi Nokian ja Mediatekin RedCap-tekniikkaa 5G-verkossa

Telia on tehnyt Nokian ja MediaTekin kanssa kenttätestejä Suomessa 5G Reduced Capability -teknologialla, joka on esineiden internetin 5G-tekniikka, jolla voidaan käyttää IoT-ratkaisuja entistä kattavammin ja tehokkaammin.

5G-tekniikan rakentamisen rinnalla jatketaan myös verkon uusien ominaisuuksien testaamista ja käyttöönottoa, mutta myös soveltamista käyttöön. Siinä RedCap on yksi 5G-verkkoa laajentava ratkaisu, jota voidaan hyödyntää laitteissa, jotka eivät tarvitse aivan kaikkia 5G:n ominaisuuksia.

RedCap-testit tehtiin Nokian toimittamassa Telian Suomen tuotantoverkon tukiasemassa sekä itsenäisessä (standalone) 5G-ydinverkossa.  Testien käyttöalustan oli tuottanut piirivalmistaja Mediatek.

RedCap-tekniikkaa voidaan käyttää Telian mukaan esimerkiksi älykelloissa, muissa puettavissa laitteissa ja älykodin järjestelmissä, joille riittää pienempi kaistanleveys ja joiden akunkesto on pidempi.

”Yhteistyö Telian ja Nokian kanssa on ollut keskeinen tekijä 5G:n IoT-markkinan rakentamisessa, sanoo MediaTekin Euroopan myyntijohtaja Pascal Lemasson. Telian arvion mukaan mobiiliverkkoon liitettyjen IoT-laitteiden määrä on jatkuvassa kasvussa.

“Onnistuneet kenttätestit vahvistavat myös, että Nokian itsenäiset 5G-verkot ovat valmiita RedCap-tekniikalle”, vakuuttaa Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän strategia- ja teknologiajohtaja Ari Kynäslahti.

Kuvituskuva: Telia Perkkaa