Mikroelektroniikan kasvu kannattaa hyödyntää

”Euroopan olisi syytä hyödyntää vahvuuksiaan antureiden, tehopuolijohteiden ja kehittyneen litografian aloilla’’, viestitti saksalaisen autoelektroniikan Bosch Sensortecin teknologiajohtaja Stefan Rübenacke äskettäin Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, jossa pääosin keskityttiin suomalaisen mikropiiriosaamisen vahvistamiseen.

Innovaatiorahoitusta jakavan Business Finlandin Sustainable Manufacturing Finland  ja Teknologiateollisuus järjestivät 13.9 Helsingissä mikropiirialueen seminaarin, jossa keskusteltiin myös suomalaisten toimijoiden roolista tulevaisuuden eurooppalaisessa arvoketjussa.

Siruteollisuuden eurooppalaista kehitystä taustoitti tilaisuudessa myös saksalaisen Bosch Sensortecin teknologiasta vastaava CTO Stefan Rübenacke. Hän kertoi tilaisuudessa olevansa vaikuttunut siitä yhtenäisyydestä ja innostuksesta, jota sekä yksityisen että julkisen sektorin edustajat ilmaisivat seminaarissa.

”Tapa, jolla eri kaupungit ja toimijat, mukaan lukien yliopistot, olivat linjassa keskenään, oli jotakin, mistä voisimme ottaa oppia Saksassa”, Bosch Senrotecin Rübenacke.

Parhaiten kehitystä voidaankin edistää Rübenacken mukaansa tekemällä Euroopan laajuista yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin kesken esimerkiksi tutkimus- ja kehitystoiminnan ja koulutuksen saralla.

Lisäksi tarvitaan investointeja sirutuotantoon. Esimerkiksi Saksa hakee tuotannon kasvattamiseen kansainvälisiä toimijoita miljardien eurojen tukisummilla.

Valmistustekniikkaa esitteli tapahtumassa myös Appliedin johtoon kuuluva Sundar Ramamurthy suomalaistoimijoiden lisäksi.

Bosch on panostanut viime aikoina runsaasti omiin mikropiirien ja anturituotteiden valmistustehtaisiin. Lisäksi Bosch Sensortec aikoo kasvattaa Suomen tiimiään ja etsii uusia työntekijöitä. Yritys tarjoaa esimerkiksi työtä integroitujen piirien ja sulautettujen ohjelmistojen osaajille Espoossa ja Oulussa. Ehdolle kelpaavat niin opiskelijat kuin alalla pitkään olleet ammattilaisetkin.

Lisää:  Euroopan mikropiirihankkeita  käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI), Siruosamisesta halutaan kasvun mahdollistaja 8.9.2023 (LINKKI),  25.9.2023 Espoo tiukemmin mikrosiruihin -uutinen (LINKKI) sekä linkki Helsingin siruseminaarin 13.9.2023 esityskalvot (LINKKI) ja ohjelma (LINKKI).

Kuva: CTO Stefan Rübnacke, Bosch Sensortec

Päivitetty