Bittium irtisanoo 61 työntekijää

Oululainen teknologiakehittäjä Bittium irtisanoo elokuussa käynnistettyjen yt-neuvotteluiden jälkeen 61 työntekijää ja lomauttaa kahdeksan taloudellisista ja tuotannollisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä.

Muutosneuvottelut käynnistettiin elokuussa yhtiön toimenpiteitä kannattavuutensa parantamiseksi ja toimintansa kehittämiseksi kohti itsenäisiä liiketoimintayksiköitä. Neuvottelut koskivat yhtiön kaikkia tytäryhtiöitä Suomessa ja sen piirissä oli noin 600 työntekijää.

Neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi suunniteltujen toimenpiteiden johtavan enintään 80 työntekijän irtisanomiseen tai lomauttamiseen. Neuvottelujen lopputuloksena yhtiö irtisanoo enintään 61 työntekijää ja lomauttaa toistaiseksi enintään kahdeksantyöntekijää

Irtisanomisten ja lomautusten kautta yhtiö arvioi saavuttavansa noin 6,0 miljoonan euron vuotuiset säästöt, joista arviolta 0,8 miljoonaa euroa toteutuu vuoden 2023 aikana. 6,0 miljoonan euron säästöt yhtiö arvioi saavuttavansa täysimääräisesti vuoden 2024 aikana.

Bittium hakee toimintoihinsa selkeämpää fokusta, kasvua ja tuloksentekokyvyn parannusta. Tätä tukee yhtiössä tehtävä organisaation järjestely itsenäisempiin liiketoimintayksiköihin.

Kuvituskuva: UT