BLE/UWB-tunnisteet auttavat löytämään kadonneet tavarat

Samsung tuo pienissä SmartTag2-paikannusmoduuleissaan käyttöön Bluetoothin rinnalla myös laajakaistaisen ultrawide-tekniikan. Uusien moduulien avulla on aiempaa helpompaa paikantaa kadotetut esineet, jos niihin on kiinnitetty Samsungin uusin SmartTag2-moduuli.

Käyttäjät saavat uusien Samsungin paikannusmoduulien kautta valmistajansa mukaan enemmän mielenrauhaa, mutta myös uuden muotoilun ja käyttötekniikat, joista kätevin on Lost Mode -löytäjätietojärjestelmä. Toiminnon avulla siihen voidaan moduuliin syöttää yhteystietonsa viestillä, jonka kadonneen tuotteen löytäjä voi skannata lähiyhteyden avulla NFC- ja verkkoon liitetyllä kännykällään.

Galaxy SmartTag2:ssa on nyt myös edelleen kehitetty Compass View -ominaisuus, joka lupaa parantaa käyttökokemusta esittämällä hakutilanteessa nuolia, jotka osoittavat suunnan ja etäisyyden moduuliin. Tämä tila on käytettävissä kaikissa Samsungin UWB-tuetuissa Galaxy -älypuhelimissa, kuten Galaxy S23 Ultra -mallissa.

SmartTag2 säilyttää myös aiempien SmartTagin ja SmartTag+:n suositut ominaisuudet, esimerkiksi se hyödyntää nyt Bluetooth Low Energy (BLE)- että UWB-ominaisuuksia käyttäessään Augmented Reality (AR) Find -tekniikkaa, joka pystyy ohjaamaan käyttäjiä visuaalisesti kohti kadotettua tuotetta.  Bluetoothin avulla tunnnistus toimii 120 metrin maksimietäisyydellä.

Myös SmartThings Find -sovellus on päivitetty uudelle moduulille, joka osaa asentaa sen käyttäjän älypuhelimeen. SmartThings Findin käynnistäminen on näin nopeampaa ja nyt tarjolla on koko näytön karttanäkymä ja intuitiivisempi käyttöliittymä.

Galaxy SmartTag2-moduuli saadaan toimimaan aiempaa pitempiä aikoja uuden  virransäästötilan avulla, joka on saatavilla normaalitilan rinnalla. Virransäästötilassa tavallisen kolikkopariston luvataan kestävän jopa 700 päivää. Myös normaalitilassa pariston käyttöaikaa on pidennetty 500 päivään.

Moduulin muotoilussa ja rakenteessa on kiinnitetty huomiota myös moduulin helppoon ja kestävään kiinnittämiseen.

Suuren metallisilmukan avulla sen voi kiinnittää esimerkiksi klipsiin tai avaimenperään tai vaikka matkalaukuista teollisuuden ammattilaitteisiin.  Galaxy SmartTag2:n kestävyys on päivitetty IP67-luokitukseen veden- ja pölynkestävyyden osalta. Moduuleja on saatavissa kahdessa eri värissä: mustana ja valkoisena neljänkymmenen euron ja neljän kappaleen erissä 130 euron arvonlisäverolliseen hintaan.

Lisää: Samsung (LINKKI), tuotetiedot käyttöohjeineen  (LINKKI)