Taittuvanäyttöisiin kännyköihin lisää kilpailua

Samsungin aloittama kisa kovenee taittuvanäyttöisissä kännyköissä, joilla pyritään samalla korvaamaan pienimmät tablettitietokoneet. Hintavina ne ovat jääneet vielä varsin kapean joukon laitteiksi eikä uusimman OnePlussa tuo siihen suurempaa parannusta. Erikoisia rakenteita riittää ja niiden kautta myös lisää hintaa.

Intiassa eilen julkaistu Oneplusin uutuus Open tarjoaa Samsungilta ja Huaweilta tuttuja rakenteita yrityksen omilla virityksillä ja yhteistyötahojen kuten kamerassa ruotsalaisen Hasselbladin tekniikoilla. Painoa sivusuunnassa aukeavassa Openissa on 245 grammaa.

Rakenteissa on käytetty valmistajan mukaan teräksen lisäksi titaaniseoksia ja hiilikuitua sekä saranakomponenteissa kobolttimolybdeeniseosta.  Pudotusta uutuuden luvataan metristä ja toiminta 75 Celsiukseen asti. Suorittimena on Qualcommin  Snapdragon 8 Gen 2 -siru, LPDDR5X-RAMia 16 ja UFS4.0 ROM-muistia 512 gigaa.

Uutuuden 7,82 tuumaa aukaistuna (2 440 x 2 268 eli 2K), 426 ppi) olevalle amoled-näytölle luvataan miljoonan taiton kesto saksalaisen TÜV Rheinlandista.  Vaihtuvatahtinen 120 hertsin kirkkaus on 2800 nittiä. Puhelimen toinen näyttö on 6,3 tuumainen.

Puhelimessa on Hasselbladin osaamista ja 48 megapikselin pääkamera 1/1,43 tuuman Sonyn LYT-T808 ”Pixel Stacked” ‑kennolla, 64 megapikselin ½ tuuman OmniVisionin OV64B-kenno 3X optisella zoomilla sekä 48 megapikselin Sonyn ½ tuuman IMX581 114 asteen näkökentällä.

Laitteen kaksiosaisen akun (kapasiteetti 4805 mA) lataamiseen on käytössä 67 watin pikalataus. Verkoissa kahden 5G-yhteyden lisäksi tarjolla on Wifi7- ja Bluetooth 5.3 -lähiyhteydet. Uutuuden hinta noin  1800 euroa on lähes samaa tasoa Samsungin Galaxy Z Fold5:n tai Applen kalliimpien mallien varustuksesta riippuen. Matkaa suurien joukkojen peruspuhelimeksi onkin vielä kurottavaksi vähintään tuhannen euroa.

Lisää: Oneplus Open (LINKKI) ja aiemmat taittuviin kännyköihin liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvat: Oneplus