Ensimmäiset ETSI-tietoturvatut kännykkämoduulit tarjolle

Sveitsiläinen moduulivalmistaja U-blox on tuonut ensimmäinen langattoman LTE-laitemoduulit, jotka täyttävät kahden vuoden päästä voimaan tulevat Euroopan unionin RED-kyberturvallisuusvaatimukset. Niitä voidaan käyttää suojaamaan IoT-toteutuksia  erilaisissa laiteinternetin ratkaisuissa.

Paikannus- ja matkapuhelinmoduuleja valmistava U-blox kertoo olevansa markkinoiden ensimmäinen toimittaja, joka pystyy tarjoamaan ETSI-järjestön EN 303 645 -kyberturvallisuussertifioituja tiedonsiirtomoduuleita.  EN 303 645 -standardi tunnetaan myös EU:n RED-kyberturvallisuussertifikaatin perustana, jolla halutaan asettaa Euroopassa laiteturvallisuudelle uusi taso.

Tiukempaa tietoturvasertifikaattia tarvitaankin koska laiteinternetti IoT- ja autoratkaisuineen yleistyvät nopeasti. U-bloxin mielestä tarve on lisäksi erittäin kiireellinen, sillä netion kyberhyökkäykset ja tietosuojaongelmat ovat vain pahenemassa.

U-blox haluaakin panostaa tuotesuunnittelussaan entistä parempaan tietoturvaan. Yrityksen uutuusmoduulit LARA-R6 LTE Cat 1 ja LARA-L6 LTE Cat 4 ovat ensimmäisiä, jotka on testattu uuden RED-säädöksen  3.3 d/e/f ja ETSI:n EN 303 645 -standardin -mukaisesti. Moduulien testit tehtiin eEurofins E&E:ssa, jolla on testaustoimintaa myös Suomessa.

Lisää:  U-blox (LINKKI), tuotetiedot LARA-R6 (LINKKI), LARA-L6 (LINKKI), jakelijat (LINKKI) sekä säädökset EN 303 645 – V2.1.1 (LINKKI, pdf) ja Radio Equipment Directive RED (LINKKI).