Suomalaiset hurmaantuivat kiinalaisista täyssähköautoista

Suomalaiset ovat kiinnostuneita entistä enemmän täyssähköautoista, mutta kymmenien tuhansien eurojen lisähinta polttomoottoriversioihin vielä rajoittaa paljolti niiden hankintaa. Siksi ei ole ihme, että Ruotsin kautta Suomeen tuodut kiinalaisautot ovat menneet maahantuojan mukaan hyvin kaupaksi.

Suomessa toimiva Hedin Automotive on myynyt oman ilmoituksensa mukaan syksyn aikana jo yli 500 Kiinassa valmistettua MG-täyssähköautoa. Myydyin automalli on alle 30 000 euron hintainen MG4, jonka ohjaamo (kuvassa) on varsin tyypillinen suurine näyttöruutuineen Teslan ja muiden kilpailijoiden tapaan.

’’Suomalaisten kiinnostus uutta sähköautomerkkiä kohtaan on ylittänyt kaikki odotuksemme ja suoraan sanoen en ihan vastaava ole aikaisemmin kokenut’’, kertoo MG-autojen liiketoiminnasta vastaava, 20 vuotta autoalalla toiminut Jon Höckerstedt Hedin Automotivesta.

Traficomin mukaan Suomessa on vuoden kolmannella kvartaalilla ensirekisteröity 7 516 täyssähköautoa. Koska Hedin Automotive ei ole MG-autojen virallinen maahantuoja Suomessa, uudet ja ajamattomat autot on ensirekisteröity ensin Ruotsiin ennen Suomen markkinalle tuomista.

Hedin Automotive aloitti Suomen MG-täyssähköautojen myynnin heinäkuussa 2023.  Yritys vastaa niiden huolloista ja korjauksista kahdeksalla paikkakunnalla pääkaupunkiseudulta Kuopioon.

Suomessa on tarjolla jo laaja valikoima täyssähköautoja, joiden valmistusmaat vaihtelevat Saksasta Romaniaan tai Kiinasta Etelä-Koreaan ja Japaniin. Esimerkiksi ruotsalainen Volvo on nykyisin kiinalaisomistuksessa.

Kuva: MG4:n ohjaamo.