Teleste toi Jokeri-linjalle uudenlaiset näyttöruudut

Turkulainen teknologiakehittäjä Teleste on toimittanut pääkaupunkiseudun uudelle Jokeri-pikaratikkalinjalle noin 150 TFT-näyttötekniikkaa hyödyntävää näyttöyksikköä. Uudenlaisten näyttöjen kautta tarjotaan käyttäjille ajantasaista matkustajainformaatiota. Tekstit voidaan muuttaa myös puheeksi.

Telesten HSL:n asiakasvastaava Jouni Ruottinen kertoo, että pikaratikkalinjan näyttöjen TFT-teknologian suunnittelussa on otettu huomioon haastavat olosuhteet. Uusien ratkaisuiden avulla on varmistettu, että tieto on näyttöruuduista ulkokäytössäkin helposti erottuvaa ja luettavaa. Lisäksi tiedon saavutettavuutta on parannettu tekstiä puheeksi muuttavan toiminnon avulla ja ottamalla näyttöjen asennuksessa huomioon myös liikuntarajoitteisten tarpeet.

’’Suunnitellussa teknologian luotettavuus on peruslähtökohta, joka otetaan huomioon niin reaaliaikaisen tiedonsiirron toteuttamisessa kuin esimerkiksi näyttöjen säänkestävyydessä. Näytöt kestävät kaatosadetta, tuiskua ja pakkasta’’, vakuuttaa HSL:n asiakasvastaava Jouni Ruottinen Telesteeltä.  Yrityksen oma tiimi toteutti myös näyttöjen asennustyön.

Pääkaupunkiseudun uuen pikaraitiovaunulinja 15 pysäkkien informaationäytöt tarjoavat käyttäjille mahdollisimman reaaliaikaista tietoa muun muassa saapuvista ja lähtevistä liikennevälineistä, odotusajoista ja mahdollisista häiriöistä. Näyttöruutujen ajantasaisuus ja luotettavuus lisäävät myös matkustamisen turvallisuutta ongelmatilanteissa.

Kuva: Teleste